Δρομολογούνται παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση του Αντιδημάρχου για θέματα Εκπαίδευσης Δ. Καρλαύτη με την διοίκηση του ΚτΥπ ( πρώην ΟΣΚ), παρουσία του Συλλόγου Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου.

Μετά από εντολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου για ζητήματα Εκπαίδευσης Δ. Καρλαύτη, με τη Διοίκηση και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚτΥπ (πρώην Ο.Σ.Κ.), με σκοπό την προώθηση λύσεων σε μια σειρά από εκκρεμότητες που αφορούν τα σχολεία της πόλης μας.

Αρχικά, ο Αντιδήμαρχος  και τεχνικοί του Δήμου Αμαρουσίου, συναντήθηκαν με τον Δ/ντη Μελετών της ΚτΥπ Δ. Φιλλιπάκο και στελέχη της υπηρεσίας, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με το 16ο Δημοτικό Σχολείο. Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν κι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

  • Αρχικά να αναθέσει η ΚτΥπ με απόφαση του Δ.Σ. της στο Δήμο Αμαρουσίου τις διαδικασίες νομιμοποίησης του αυθαίρετου τμήματος του σχολικού κτιρίου, καθώς και την αδειοδότηση των απαιτούμενων εργασιών επισκευών που απαιτούνται να εκτελεστούν.
  •  Στη συνέχεια, θα αναλάβει η ΚτΥπ τη δημοπράτηση και την εκτέλεση των εργασιών επισκευής, με στόχο αυτές να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος και οι τεχνικοί του Δήμου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΚτΥπ κ. Η. Δρούλια , με τον οποίο συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των σχολικών μονάδων της πόλης, τα οποία περιγράφονταν σε επιστολή που απέστειλε προς την Διοίκηση της ΚτΥπ την προηγούμενη βδομάδα ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης οι εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώθηκαν για τα παρακάτω:

  • Ολοκληρώνεται και παραδίδονται στην ΚτΥπ τις επόμενες εβδομάδες οι απαραίτητες μελέτες, για την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου, στην Π.Ε. Αναβρύτων.
  • Ανατέθηκαν οι μελέτες που αφορούν την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου του 11ου Δημοτικού και 12ου Νηπιαγωγείου.
  • Προχωρούν από την ΚτΥπ οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των εκτάσεων στα Ο.Τ. 852 και 855, που αφορούν την ανέγερση του 9ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Αμαρουσίου , καθώς και την επέκταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου.
  • Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για την έναρξη των παρεμβάσεων σε αύλειους χώρους σχολείων της πόλης.

Τέλος, συμφωνήθηκε οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις αντίστοιχες της ΚτΥπ, προκειμένου να επισπευτούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις,  που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας της πόλης.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου για ζητήματα Εκπαίδευσης Δ. Καρλαύτη, με τη Διοίκηση και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚτΥπ (πρώην Ο.Σ.Κ.), παρουσία τεχνικών του Δήμου Αμαρουσίου.


Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για ζητήματα Εκπαίδευσης Δ. Καρλαύτη με τον Πρόεδρο της ΚτΥπ Η. Δρούλια και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο