Διπλώματα πιστοποίησης στους εθελοντές κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αμαρουσίου απένειμε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε ειδική εκδήλωση απονομής στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, και Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής αν. καθηγητή Αθανάσιο Κατσή, σε σύντομη συνάντηση που προηγήθηκε της εκδήλωσης.
|download file .jpg 74 Kb|


O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής αν. καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Προμηθειών Ευάγγελος Κάββαλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Χρηστάκης, ανάμεσα στους πιστοποιημένους εθελοντές κοινωνικής πολιτικής.
|download file .jpg 99 Kb|


Εκδήλωση για την απονομή διπλωμάτων πιστοποίησης στους εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κατ’ εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στους δύο φορείς για την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε επίπεδο εκπαίδευσης και εθελοντισμού. Στην απονομή των διπλωμάτων πιστοποίησης το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης.

Καλωσορίζοντας τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τους εθελοντές και τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, ο κ. Χρηστάκης, ανέφερε ότι με το μνημόνιο αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου εγκαινίασε μία άλλη εποχή στην Ελλάδα για την τοπική αυτοδιοίκηση και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

«Μέσα από τη συνεργασία των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με το Πανεπιστήμιο, και μέσα από το άνοιγμα του προς την κοινωνία, μακροπρόθεσμα ωφελημένη θα είναι η ίδια η κοινωνία των πολιτών» σημείωσε, μεταξύ άλλων, και αφού συνεχάρη τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, προανήγγειλε τις επόμενες δράσεις από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και άλλους φορείς σχετικά με θέματα περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας.

Στην ομιλία του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, επεσήμανε ότι: «στους θεμελιώδεις στόχους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι η συμβολή του στη διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση των πολιτών και η ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού μέσω της γνώσης, ιδίως όταν αυτή διοχετεύεται σε εθελοντές, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η ώρα της αλληλεγγύης και της ατομικής ευθύνης έχει φτάσει». Χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική την έως τώρα συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, η οποία, όπως και εκείνος επιβεβαίωσε «υπό την επιστημονική καθοδήγηση του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναπληρωτής καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως σεμινάρια για τους εργαζομένους του Δήμου για τις σύγχρονες συνθήκες εργασίας και η διενέργεια ευρείας επιστημονικής έρευνας σε θέμα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Τέλος, ανακοίνωσε ότι είναι ανοικτή η προκήρυξη για τις μεταπτυχιακές σπουδές του Τμήματος και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν διότι εφόσον επιτύχουν στη διαδικασία επιλογής θα κερδίσουν υποτροφία διδάκτρων ενεργοποιώντας έναν ακόμα άξονα του μνημονίου συνεργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος παρέπεμψε στο διαδικτυακό τόπο http://dsep.uop.gr/.

Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων στους εθελοντές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε συμπολίτες και δομές του Δήμου Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της πόλης, μέλη του οικοτροφείου «Εστία – Ηπιόνη» και του οίκου φιλοξενίας «Ηλιοτρόπιο». Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Προμηθειών Ευάγγελος Κάββαλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής και Νικόλαος Αλεπούς.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος και της απονομής των πιστοποιήσεων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης, προσέφερε εκ μέρους του Δημάρχου κ. Πατούλη, τιμητικές πλακέτες στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και τον Πρόεδρο του Τμήματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο