Διεύρυνση του προγράμματος διανομής τροφίμων του Δήμου Αμαρουσίου για την ένταξη και άλλων κοινωνικών ομάδων

Print Friendly, PDF & EmailΑξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχεται μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας που εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου, κατόπιν και της εισήγησης του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, που αποτυπώνεται και με τη σχετική απόφαση του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α), διευρύνονται οι ομάδες των συμπολιτών μας που μπορούν να επωφεληθούν του προγράμματος διανομής τροφίμων του Δήμου, καθώς δραματικά το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει οι συνθήκες της ζωής τους πέραν των άπορων και ανασφάλιστων που ήδη βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας.


Οι ενέργειες του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, έχουν ως στόχο την ένωση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας για την αντιμετώπιση της φτώχειας σε αυτές τις πρωτόγνωρες για την κοινωνία μας καταστάσεις. «Σε συνδυασμό με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας που ξεκινούμε σύντομα δημιουργούμε ένα ισχυρό πλέγμα αλληλεγγύης στην κοινωνία ώστε κανένας να μη νιώθει μόνος και εκτεθειμένος στις οδυνηρές συνέπειες της γενικευμένης κρίσης που όλοι βιώνουμε» σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την ευκαιρία της εφαρμογής των διευρυμένων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.


Τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων για δικαιούχους ωφελούμενους της Πρόνοιας είναι τα εξής:


1. Ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ
2. Ζευγάρι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ
3. Οικογένεια έως δύο παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ
4. Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ
5. Πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ
6. ʼτομα με ειδικές ανάγκες (ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω) + 10%


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:


1. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας
2. Φωτοτυπία Α.Δ.Τ
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Κάρτα Ανεργίας
5. Γνωμάτευση Αναπηρίας
6. Βιβλιάριο Απορίας


Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όλους τους πολίτες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9, 2ος όροφος, τηλ. 2132031920 και 921, Δευτ. – Παρ. 9 π.μ. έως 2 μ.μ.) προκειμένου να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Σημειώνεται ότι η ένταξη των συγκεκριμένων ομάδων στο πρόγραμμα επισιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου θα ισχύει για όσο διάστημα θα υπάρχει πλεόνασμα αποθεμάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο