ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ

Print Friendly, PDF & Email
Υπογράφηκε το Μνημόνιο Αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου με την πόλη Chaoyang του Πεκίνου
 |download _.jpg file 71 KB|

Στιγμιότυπο από την υπογραφή του Μνημονίου Αδελφοποίησης Αμαρουσίου με την πόλη Chaoyang του Πεκίνου.


Καθιστοί από αριστερά ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μιχάλης  Χριστάκης και ο κυβερνήτης της Chaoyuang κ. Cheng Lianyuan. Όρθιοι στη δεύτερη σειρά διακρίνονται από αριστερά ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κυκλοφορίας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Γ. Ιατρίδης, ο Αντιδήμαρχος Κυκλοφορίας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Γ. Ζήκος και ο ΄Ελληνας Πρέσβης στο Πεκίνο κ. Μιχάλης Καμπάνης.

 

Γ. Πατούλης: Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η πραγματοποίηση από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου πολιτιστικών επισκέψεων και εκδηλώσεων στην Chaoyang καθώς και η οργάνωση έκθεσης των επίσημων ψηφιδωτών των Ολυμπιακών Αγώνων με τίτλο «108 Χρόνια Σύγχρονης Ολυμπιακής Διαδρομής:  Αθήνα 2004 – 1896», η οποία θα παρουσιαστεί κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.


Ως επιστέγασμα των έντονων προσπαθειών και των σημαντικών πρωτοβουλιών, στις οποίες έχει προβεί ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης με στόχο την προώθηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε στις 14 Σεπτεμβρίου, στην Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Διοικητικό Διαμέρισμα της Chaoyang του Πεκίνου.Για το σκοπό αυτό, μετέβη ειδική αντιπροσωπεία, εκ μέρους του κ. Δημάρχου, στην Κίνα και ειδικότερα στην ολυμπιακή πόλη της Chaoyang, που συνιστά το σύγχρονο επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο του Πεκίνου, διαθέτει 2.585.000 κατοίκους και καλύπτει συνολική έκταση 475 χλμ2 . Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μ. Χρηστάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Ζήκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Ιατρίδης.


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, ο κ. Γενικός Γραμματέας εκφώνησε εναρκτήρια ομιλία στα Εγκαίνια του 8ου Διεθνούς Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Πεκίνου, όπου έκανε λόγο για τα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο πόλεων τονίζοντας ότι:


«Ο θεσμός των Ολυμπιακών Αγώνων, το Περιβάλλον και η Βιώσιμη Ανάπτυξη θα προσφέρουν μια δυναμική, πολύτιμη πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων. Κοινή επιδίωξη των δύο πλευρών είναι η δημιουργία συνεργειών αμφίδρομης ζωτικότητας μέσω κοινών προσπαθειών και πρωτοβουλιών».


Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ακολούθησε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του Δήμου Αμαρουσίου στην οποία παρευρέθηκαν υψηλά υφιστάμενοι κυβερνητικοί εκπρόσωποi της Chaoyang. O κυβερνήτης της Chaoyang κ. Cheng Lianyuan καλωσόρισε με ιδιαίτερες τιμές την αντιπροσωπεία αναφερόμενος παράλληλα στους ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ των δύο πόλεων καθώς και στην κοινή, πλούσια ολυμπιακή και πολιτιστική ιστορία των δύο λαών.


Το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Διοικητικού Διαμερίσματος της Chaoyang προβλέπει μεταξύ άλλων την προώθηση συνεργασίας: «σε θέματα προετοιμασίας και οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και την προώθηση της εικόνας των δύο πόλεων σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο». Παράλληλα οι δύο πόλεις θα ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία σε τομείς όπως: περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, αστικές κατασκευές και προστασία πολιτιστικών μνημείων, πολιτιστικές ανταλλαγές, εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, κοινωνική πρόνοια και ασφάλεια, βιώσιμη ανάπτυξη του περιβάλλοντος κ.α.


Ο κ. Δήμαρχος με σχετική του επιστολή κάλεσε τον Κυβερνήτη της Chaoyang να επισκεφτεί στο άμεσο μέλλον το Δήμο Αμαρουσίου προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά περαιτέρω πρωτοβουλίες στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Στις άμεσες προτεραιότητες του κ. Δημάρχου είναι η πραγματοποίηση από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου πολιτιστικών επισκέψεων και εκδηλώσεων στην Chaoyang καθώς και η οργάνωση έκθεσης των επίσημων ψηφιδωτών των Ολυμπιακών Αγώνων με τίτλο «108 Χρόνια Σύγχρονης Ολυμπιακής Διαδρομής:  Αθήνα 2004 – 1896», η οποία θα παρουσιαστεί κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο