Διαχρονικά στο πλευρό των εργαζομένων, βρίσκεται η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, στην οποία περιλαμβάνονται αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια,  η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει τα παρακάτω:  • H σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι η πρώτη Διοίκηση της πόλης τα τελευταία 30 χρόνια που απέδειξε το σεβασμό της στους εργαζόμενους, βάζοντας οριστικό τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας , το οποίο ταλαιπωρούσε δεκάδες εργαζόμενους του Δήμου μας. Η Διοίκηση Πατούλη ήταν αυτή που εξασφάλισε σταθερή δουλειά και εισόδημα σε δεκάδες εργαζόμενους του Δήμου , οι οποίο μεταφέρθηκαν από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τον Οργανισμό Εργασίας, στις υπηρεσίες του Δήμου.


  • H σημερινή Διοίκηση του Δήμου είναι αυτή που για πρώτη φορά το 2008 προσπάθησε να συμπληρώσει τις κενές οργανικές θέσεις στο Δήμο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, κι όχι με συμβάσεις ομηρίας όπως γινόταν στο παρελθόν. Και δεν ευθύνεται η Διοίκηση Πατούλη για το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρώθηκε,  αφού εντωμεταξύ απαγορεύθηκαν λόγω μνημονίου όλες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέχρι το 2016.


  • Ο Δήμος προχώρησε στη δημιουργία τριών, κι όχι τεσσάρων όπως λανθασμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου, Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Η δημιουργία αυτών των 3 ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία και υπηρετεί τρεις στόχους:


  1. να δώσει ευκαιρίες απασχόλησης σε δεκάδες άνεργους συμπολίτες μας.


  2. να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Δήμου και κρίσιμων υπηρεσιών του ( καθαριότητα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού, πράσινο, κλπ)  , εξασφαλίζοντας μέσω των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. το αναγκαίο προσωπικό που είναι απαραίτητο.


  3. να διασφαλίσει στο Δήμο ότι θα μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους, χωρίς να χρειαστεί να τους επιβαρύνει οικονομικά με πρόσθετα τέλη.

Όσον αφορά τα σχόλια της ανακοίνωσης που αφορούν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η Διοίκηση του Δήμου τα αποδοκιμάζει πλήρως και τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ασκεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα θεσμικά του καθήκοντα και χαίρει της και απολύτου εμπιστοσύνης, του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο