Διαδημοτική βραδιά αλληλεγγύης «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» από το Δήμο Αμαρουσίου, με την υποστήριξη του Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας

Print Friendly, PDF & Email

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώρα 20:30, Αμφιθέατρο Υπουργείου Υγείας

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη

Ο Δήμος Αμαρουσίου με την υποστήριξη του Τομέα Πολιτισμού του  Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) κα με τη συμμετοχή καταξιωμένων και νέων καλλιτεχνών διοργανώνει Διαδημοτική βραδιά αλληλεγγύης με τίτλο:«Οι Δρόμοι της Φωτιάς».

Η μουσικοθεατρική παράσταση με δωρεάν είσοδο για το κοινό,θα δοθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, και ώρα 20:30, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, δίπλα στη Helexpo).Στόχος της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου.    

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή της Εντεταλμένης Συμβούλου Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. ,Προέδρου του Π.Ε.Α.Π. Λυκόβρυσης –Πεύκης κα  Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη και της ομάδας των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, υπογράμμισε τη σημασία του πολιτισμού στην προαγωγή των αξιών της αλληλεγγύης στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας να βρισκόμαστε δίπλα σε τόσο μεγάλους δημιουργούς του πολιτισμού και είναι σίγουρο ότι όταν οι κρίκοι ενώνονται κάτι καλό πάντα γίνεται.
Η δική μας συμμετοχή στόχο έχει μέσα από τον πολιτισμό να  προάγουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της αγάπης για το διπλανό μας. Και αυτές τις αξίες έμπρακτα υπηρετεί η εκδήλωση «Οι Δρόμοι της Φωτιάς». Πιστεύουμε ότι ο πυλώνας και η μεγάλη δύναμη της χώρας μας και όχι μόνο του Δήμου μας είναι ο πολιτισμός μας. Είναι αυτοί που παράγουν πολιτισμό, είναι οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας.
Η εκδήλωση «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» υπηρετεί ένα διττό σκοπό.
Αφενός να αναδείξουμε το μεγάλο κεφάλαιο που βρίσκεται στους ανθρώπους του πολιτισμού στη χώρα μας και αφετέρου να ενισχύσουμε την τράπεζα τροφίμων για τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
Αν προσθέσουμε και την υποστήριξη του Τομέα Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. που αγκαλιάζει την προσπάθειά μας, είναι σίγουρο ότι η προσπάθεια αυτή θα μεταλαμπαδευτεί και στους άλλους Δήμους. Και είναι ένα στοίχημα, μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο, όλοι οι Δήμοι, όλη η Αυτοδιοίκηση να ενώσουμε τις δυνάμεις σας για την πραγμάτωση αυτού του  διττού σκοπού»
σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. ,Πρόεδρος του Π.Ε.Α.Π. Λυκόβρυσης –Πεύκης κα  Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη προαναγγέλλοντας την έναρξη του1ου Διαδημοτικού Προγράμματος Ανταλλαγής Πολιτιστικών Δρώμενων τόνισε:

«Με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, κοινωνική αλληλεγγύη και προάγοντας τις αξίες του ανθρωπισμού και της ειλικρινούς προσφοράς, ανοίγουμε την αυλαία του πιλοτικού διαδημοτικού πολιτιστικού προγράμματος, με τη φιλανθρωπική μουσικοθεατρική συναυλία οι «Δρόμοι της Φωτιάς».

Πρόκειται για το 1ο Διαδημοτικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Πολιτιστικών δρώμενων (παναττικά) του Τομέα Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., επενδύοντας στην καλλιτεχνική δημιουργία σας διαδημοτικής πολιτιστικής στρατηγικής την πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.
Αξιοποιώντας τις ιδέες και  σας προτάσεις των Δήμων της Αττικής για την καλύτερη οργάνωση του πιλοτικού προγράμματος, δημιουργήσαμε 4 θεματικούς άξονες πολιτιστικών φεστιβάλ που θα τους παρουσιάσουμε αναλυτικά στις 9 Νοεμβρίου και ειδικότερα:
-Χορωδιακό Φεστιβάλ,
-Ημέρες Θεάτρου,
-Παράδοση – Ήθη και Έθιμα,
-Κλασική- Μοντέρνα Μουσική
Την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016, εντελώς δωρεάν τόσο για τους Δήμους, όσο και για τους Δημότες θα έχουμε τη χαρά να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πλαίσιο καλλιτεχνικών και πνευματικών εκδηλώσεων, με γνώμονα την πολιτιστική αφύπνιση και τη συνένωση των κοινωνιών»

Ο υπεύθυνος εκτέλεσης της παραγωγής, τραγουδοποιός κ. Νίκος Γραίγος, αναφερόμενος στην εκδήλωση σημείωσε: « μπήκαμε στη διαδικασία να γίνει η μουσικοθεατρική βραδιά αλληλεγγύης, που θα είναι ένα μικρό λιθαράκι στα προβλήματα, όμως είναι μεγάλη η συμμετοχή των καλλιτεχνών που άπλωσαν το χέρι τους και είναι κοντά μας». Και ο κ.Γραίγος  κατέληξε το χαιρετισμό του  με απόσπασμα από τον Βύρωνα Λεοντή:
«Θα’ναι φρικτό να φύγουμε έτσι, δίχως μια πίστη, ένα αγώνα, μια κραυγή. Άνθρωποι που πέθαναν δίχως μια αμηχή, άνθρωποι που διελήφθησαν ησύχως…». 

Ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος επισήμανε: «Συμμετέχω σε αυτή την εκδήλωση αλληλεγγύης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αυτό που με πληγώνει αφάνταστα είναι ότι θα προτιμούσα να τραγουδήσω και να παίξω θέατρο για να γιορτάσουμε κάτι όμορφο και ευχάριστο.»

Σας προσκαλούμε όλους, να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική  μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Δρόμοι της Φωτιάς»  και να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου για τη Διαδημοτική βραδιά αλληλεγγύης «Οι Δρόμοι της Φωτιάς»

Μετάβαση στο περιεχόμενο