Διαβεβαίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

«Η κατασκευή του υπόγειου παρκινγκ στην Πλατεία Ευτέρπης δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα και δεν στέκεται εμπόδιο στη μελλοντική γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ στο Μαρούσι. Τουναντίον θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο μελλοντικό Σταθμό, προς όφελος του επιβατικού κοινού»

Με αντικείμενο το σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, σχετικά με τη γραμμή 4 που θα διέρχεται από το Δήμο Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα στα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ουσιαστική και λεπτομερής ενημέρωση για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής της γραμμής 4, που προγραμματίζεται για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ.  Θεόδωρο Παπαδόπουλο, το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 από το Άλσος Βεϊκου μέχρι το Γουδί θα είναι έτοιμο σε 8 με 10 χρόνια. Ακολούθως προβλέπεται με χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ η γραμμή να φθάσει στο Μαρούσι κοντά στο έτος 2030.     

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Αμαρουσίου ότι η κατασκευή του υπόγειου σταθμού στάθμευσης στην Πλατεία Ευτέρπης από το Δήμο Αμαρουσίου δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις, δεν εμποδίζει και δεν επηρεάζει τον υφιστάμενο σχεδιασμό για την κατασκευή της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ στο Μαρούσι.

Αντίθετα, τονίσθηκε ότι το υπόγειο παρκινγκ στην Πλατεία Ευτέρπης θα λειτουργήσει  συμπληρωματικά στο μελλοντικό Σταθμό του ΜΕΤΡΟ  και θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της  νέας γραμμής.

Σημειώνεται ότι ο Σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Μαρούσι προβλέπεται να κατασκευασθεί κοντά στο υπόγειο παρκινγκ της πλατείας Ευτέρπης, στο Κέντρο της πόλης, υπογείως της οδού Αριστείδου, με είσοδο από την πλατεία ΗΣΑΠ.  

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνάντηση και τη μέχρι σήμερα  αγαστή συνεργασία  με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και προσωπικά με το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παπαδόπουλο , υπογράμμισε:

«Στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας μας, συζητήσαμε σήμερα διεξοδικά τόσο για το σχεδιασμό της γραμμής 4 που διέρχεται από το Μαρούσι, όσο και για το έργο του υπόγειου σταθμού στάθμευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πλατεία Ευτέρπης, προκειμένου να πετύχουμε τον καλύτερο συντονισμό του Δήμου μας με τις υπηρεσίες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Όπως μας δηλώθηκε υπεύθυνα και έγκυρα από τα πλέον αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, η κατασκευή του έργου στην Πλατεία Ευτέρπης θα λειτουργήσει προς όφελος του επιβατικού κοινού, χωρίς να επηρεάζει την εξέλιξη κατασκευής της γραμμής 4 στην πόλη μας.

Η υλοποίηση μεγάλων έργων , όπως αυτό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της  τοπικής κοινωνίας μας.»

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Διδασκάλου και ο Προϊστάμενος Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου κ. Γιώργος Τσιτσιμπάσης.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ»


Στιγμιότυπο 2 από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο