Διήμερο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Μουσικής 17 & 18 Δεκεμβρίου από τον Τομέα Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. «Βραδιές Μουσικής – Από το κλασικό, στο σύγχρονο & στο έντεχνο»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η συμμετοχή και ο τρόπος που αγκαλιάζουμε τον Πολιτισμό, μπορεί να μας βγάλει από τα σύγχρονα αδιέξοδα»

Ενόψει των Εορτών, με όχημα τη διαδημοτική δημιουργία, στο πλαίσιο του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαδημοτικών Δρωμένων «Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016», –παναττικής εμβέλειας-, του νεοσύστατου Τομέα πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ)., ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη σας προσκαλούν στο διήμερο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Μουσικής, στις 17 & 18 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των διαδημοτικών πολιτιστικών πρωτοβουλιών, εκ μέρους του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ ο κ. Γ. Πατούλης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους δηλώντας τα εξής: «Σε μια περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης η Αυτοδιοίκηση επενδύει στον Πολιτισμό, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες μας να απολαύσουν σπουδαία Φεστιβάλ, πλουραλιστικά καλλιτεχνικά προγράμματα, εντελώς δωρεάν. Συνεχίζουμε να προάγουμε την πολιτιστική εξωστρέφεια των Δήμων, αναδεικνύοντας τα ταλέντα και τις κλίσεις του έμψυχου δυναμικού των Ωδείων και των μουσικών μας σχημάτων, μέσα από εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Με επίκεντρο τη μουσική διευρύνουμε τις διαδημοτικές συνεργασίες με Δήμους της Αττικής, παρουσιάζοντας ένα διήμερο Φεστιβάλ καλλιτεχνικής κουλτούρας που είναι συνώνυμο της συλλογικής μας προσπάθειας. Η συμμετοχή και ο τρόπος που αγκαλιάζουμε τον Πολιτισμό, μπορεί να μας βγάλει από τα σύγχρονα αδιέξοδα».

Παράλληλα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα ΣταυράκηΠατούλη, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να ενισχύσει την προσπάθεια των δημιουργών που εκφράζεται μέσω του Ε.Δ.Δ.ΥΠ.Π.Υ. λέγοντας πως: «Η μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο για την κοινωνία μας και να διαδραματίσει στις μέρες μας δημιουργικό ρόλο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου της χώρας μας, που έχουμε όλοι ανάγκη. Στις 17 & 18 Δεκεμβρίου προσφέρουμε στους συμπολίτες μας περισσότερες δυνατότητες διεξόδων πολιτιστικής αφύπνισης και ποιοτικής ψυχαγωγίας, εντελώς δωρεάν.. Αξιοποιούμε το καλλιτεχνικό δυναμικό των Δήμων σε φορέα υλοποίησης πρωτοποριακών μουσικών δρωμένων, διαμορφώνοντας από κοινού, ένα διήμερο με πλούσιο πρόγραμμα κλασικής, έντεχνης και σύγχρονης μουσικής. Με όχημα τον Τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, γινόμαστε για άλλη μια φορά συμμέτοχοι στην προώθηση σημαντικών δρωμένων, προβάλλοντας έργα από την πρώιμη αναγέννηση, τον κλασικισμό, το ρομαντισμό καθώς και έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών της σύγχρονης περιόδου. 

Το διήμερο Φεστιβάλ υποστηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας ραδιοφωνικά και ηλεκτρονικά Μέσα. Καλλιτεχνική Επιμέλεια Φεστιβάλ: Κατερίνα Βαφειάδου (σολίστ, συνθέτης, μαέστρος).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ:

http://www.eddyppy.gr/sites/default/files/events/1o_pilotiko_programma_diadimotikon_politistikon_dromenon_2016-_tomea_politismoy_eddyppy/files/edipi_programma_a5_festival_mousikhs.pdf

 

Σάββατο 17/12

Βραδιά Κλασικής Μουσικής

Συμμετέχουν οι Δήμοι: Λυκόβρυσης – Πεύκης (ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π. – Brillante Classic Orchestra. – Δημοτικό Ωδείο Πεύκης), Αμαρουσίου (Δημοτικό Ωδείο), Παπάγου – Χολαργού.

 • Δημοτικό Ωδείο Πεύκης: Brillante Classic Orchestra.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Κατερίνα Βαφειάδου. (Καλλιτεχνική Διευθύντρια Δημοτικού Ωδείου Πεύκης).

 • Δημοτικό Ωδείο Πεύκης: Μουσικό Σύνολο (Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κατερίνα Βαφειάδου).
 • Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου: Πιάνο. (Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φωτεινή Κοσκόρου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου).
 • Δημοτικό Ωδείο Πεύκης: Μουσικό Σύνολο (Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κατερίνα Βαφειάδου).
 • Δημοτικό Ωδείο Πεύκης: Πιάνο. (Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κατερίνα Βαφειάδου).
 • Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Μουσικό Σύνολο. (Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μιμή Ρουφογάλη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων).

Ώρα προσέλευση: 18.30 – Έναρξη: 19.00

 

Κυριακή 18/12

Βραδιά Σύγχρονης & Έντεχνης Μουσικής

Συμμετέχουν οι Δήμοι: Λυκόβρυσης – Πεύκης (ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π. – Μοντέρνο τμήμα Δημοτικού Ωδείου Πεύκης), Αμαρουσίου (Δημοτικό Ωδείο), Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Μουσικό Συγκρότημα «Ελαία»), Περιστερίου (ΝΠΔΔ Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π – Ορχήστρα Νέων Ακουσμάτων), Ραφήνας – Πικερμίου (ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Α.Π. – Φιλαρμονική), Βριλησσίων (ΝΠΔΔ Π.Α.Ο.ΔΗ.Β. – Φιλαρμονική), Φυλής (ΝΠΔΔ «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» – Φιλαρμονική).

 • Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Δημοτικό Ωδείο Πεύκης (Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ντέπη Σακελλαρίου).
 • Δήμος Περιστερίου: Ορχήστρα Νέων Ακουσμάτων (Ενορχήστρωση & Διεύθυνση Ορχήστρας: Θάνος Μπένος).
 • Δήμος Αμαρουσίου: Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου (Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φωτεινή Κοσκόρου).
 • Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Μουσικό σύνολο. (Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Άρης Χρυσοσπάθης).
 • Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Φιλαρμονική (Μαέστρος: Γιώργος Καλούδης).
 • Δήμος Βριλησσίων: Φιλαρμονική (Μαέστρος: Νίκος Βασιάδης).
 • Δήμος Φυλής: Φιλαρμονική (Μαέστρος: Νικόλαος Καλομοίρης).

Ώρα προσέλευση: 18.30 – Έναρξη: 19.00

 

Σχετικά αρχείαΔιήμερο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Μουσικής 17 & 18 Δεκεμβρίου από τον Τομέα Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. «Βραδιές Μουσικής – Από το κλασικό, στο σύγχρονο & στο έντεχνο»


Πρόσκληση για το Διήμερο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Μουσικής 17 & 18 Δεκεμβρίου από τον Τομέα Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. «Βραδιές Μουσικής – Από το κλασικό, στο σύγχρονο & στο έντεχνο»

Μετάβαση στο περιεχόμενο