Διάλογο με τους μαθητές του 2ου Λυκείου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Από αριστερά, ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου κ. Κ. Μπρέγιαννης,, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του Δήμου κ. Δ. Καρλαύτης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης και ο πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Αμαρουσίου κ. Θ. Βλαχοπιώτης.
|download file .jpg 103 KB|


Οι μαθητές του 2ου Λυκείου εξέφρασαν στον Δήμαρχο τα προβλήματα που τους απασχολούν, καθώς και τις προτάσεις τους για την επίλυσή τους.
|download file .jpg 113 KB|


Συνεχίστηκε και σήμερα ο ανοιχτός διάλογος με τη νέα γενιά της πόλης μας, που ξεκίνησε ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος διεξάγεται με σκοπό τη διαμόρφωση του νέου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της πόλης μας για την επόμενη δεκαετία.


Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το 2ο Λύκειο Αμαρουσίου, όπου αντάλλαξε απόψεις με τους μαθητές για τα προβλήματα που τους απασχολούν και άκουσε τις προτάσεις τους σε θέματα που έχουν να κάνουν με το σχολείο, την ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Αμαρουσίου, αλλά και τη μελλοντική φυσιογνωμία του προαστίου μας.


Ανάμεσα στα θέματα που έθεσαν οι μαθητές στον κ. Δήμαρχο ήταν η ενίσχυση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας τα Σαββατοκύριακα, η ασφάλεια στις γειτονιές, το καινούργιο κλειστό γυμναστήριο που θα χτιστεί στον χώρο του Σχολείου και η αξιοποίηση των οικοπέδων Ματθαιάκη και Λουμίδη.


Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι τα έργα για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου θα αρχίσουν λίγο πριν το Πάσχα, με στόχο να γίνει η κατεδάφιση του υπάρχοντος γυμναστηρίου πριν από την έναρξη της προετοιμασίας των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Αναφερόμενος στο οικόπεδο Λουμίδη, που βρίσκεται στην οδό Κονίτσης, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι Δήμος Αμαρουσίου έχει καταθέσει αίτημα στον ΟΣΚ ώστε να κατασκευαστεί εκεί ΤΕΕ ειδικής αγωγής, για παιδιά με ειδικές ανάγκες, και αναμένει την έγκριση, ενώ για το οικόπεδο Ματθαιάκη τόνισε ότι έχει απαλλοτριωθεί από το Δήμο Αμαρουσίου προκειμένου στο χώρο να δημιουργηθεί Πνευματικό Κέντρο.


Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ο κ. Πατούλης είπε ότι αυτό θα γίνει εφικτό με την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.


Για το θέμα της ασφάλειας στις γειτονιές, ο κ. Δήμαρχος αφού εξήγησε τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, τόνισε και πάλι ότι κύριο μέλημα είναι να βρεθεί κατάλληλος χώρος στο Κέντρο της πόλης, ώστε να μεταστεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα. Ενώ τόνισε ότι ήδη στην περιοχή ενισχύεται ο δημοτικός φωτισμός.


Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής παιδείας, αντιδήμαρχος κ. Δ. Καρλαύτης και ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ κ. Θ. Βλαχοπιώτης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο