Δήλωση Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη: Oι ευθύνες για τα σκουπίδια στις πόλεις μας τις τελευταίες 48 ώρες έχουν ονοματεπώνυμο: Π. Σκουρλέτης

Print Friendly, PDF & Email

Mε αφορμή τη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τις τελευταίες 48 ώρες οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. απεργούν, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους αφενός για την εξέλιξη που έχει λάβει το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών στελεχών της Κυβέρνησης. Αφετέρου, για το γεγονός ότι καλούνται για μια ακόμη χρονιά να εργαστούν κάτω από ένα καθεστώς νέων περικοπών που επιβάλλονται, με αφορμή την ψήφιση του 4ου Μνημονίου από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Εξαιτίας της 48ωρης απεργίας οι πόλεις μας έχουν γεμίσει σκουπίδια και η καθημερινότητα των συμπολιτών μας έχει επιβαρυνθεί, χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται.

Οι ευθύνες για την υποβάθμιση της εικόνας των πόλεων μας αυτές τις δύο ημέρες και για τα σκουπίδια στους δρόμους έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι το ονοματεπώνυμο του σημερινού Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο οποίος παρακολουθεί απαθής χωρίς να κάνει τίποτε, τόσο για το ζήτημα των συμβασιούχων, όσο και για τη δραματική μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων μέσα από το νέο Μνημόνιο, το οποίο επίσης προβλέπει την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Δήμους για τα επόμενα χρόνια.

Αναρωτιόμαστε, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αποφασίσει επιτέλους να ασχοληθεί με τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ο κ. Υπουργός; 

Μετάβαση στο περιεχόμενο