Δήλωση Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη: Η κοινωνία της Αθήνας δεν ανέχεται άλλο τη συνεχή ανομία και τις πράξεις βίας

Print Friendly, PDF & Email

Η Κεντρική Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Με αφορμή την κατάθεση μήνυσης από πλευράς Δήμου Αθηναίων και Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για τις πρόσφατες ζημιές σε καταστήματα στο Κέντρο της Αθήνας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Καφούνης είναι μια πολύ σωστή κίνηση, η οποία στέλνει πολλαπλά μηνύματα.

Μηνύματα όχι μόνον σε αυτούς που προξένησαν τις ζημιές στις περιουσίες συμπολιτών μας, αλλά κυρίως στα πολιτικά πρόσωπα που επιδεικνύουν με την στάση τους, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους ανοχή στην ανομία και τις πράξεις βίας.

Εκ μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε. καλώ τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης να κάνουν ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι συμμετείχαν σε αυτές τις πράξεις βίας. Επίσης, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πράξει το αυτονόητο, να διασφαλίσει την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών της πρωτεύουσας. Ολιγωρίες και αμέλεια πλέον δεν συγχωρούνται.

Τέλος, θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος να θωρακίσουμε την εικόνα της πόλης μας, είναι η ενότητα όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας της Αθήνας , η συντριπτική πλειοψηφία της οποίας απορρίπτει και καταδικάζει περιστατικά βίας κι ανομίας, σαν αυτά που ζήσαμε πρόσφατα στην οδό Ερμού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο