Δήλωση Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη: Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δηλώνει για μια ακόμη φορά παρόν στην εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Print Friendly, PDF & Email

Αν κι έπρεπε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με την Αυτοδιοίκηση, της οποίας ο ρόλος είναι κρίσιμος και καθοριστικός στην προσπάθεια για να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του κ. Πρωθυπουργού να συναντηθεί σήμερα με τους 13 Περιφερειάρχες.

Ελπίζουμε η πρωτοβουλία να μην εξαντληθεί σε αυτή τη συνάντηση, να μην έχει μόνον επικοινωνιακό υπόβαθρο, αλλά να έχει και πολιτικό περιεχόμενο.

Και για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ακούσει και τους εκπροσώπους των Δήμων της χώρας, ο ρόλος των οποίων είναι κομβικός, αφού χωρίς τοπική ανάπτυξη, δεν μπορεί να υπάρξει και εθνική ανάπτυξη.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει παρουσιάσει αναλυτικές, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές προτάσεις, τόσο για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Πατρίδας μας, όσο για την ενίσχυση του τοπικού Κοινωνικού Κράτους.

Τις προτάσεις αυτές τις έχουμε καταθέσει στους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς και στο δημόσιο διάλογο που γίνεται με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας κι οφείλουμε όλοι να βάλουμε πάνω από όλα, το καλό της Ελλάδος.

Αναμφισβήτητα, τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και η κρίση αξιών που τα συνοδεύει, έχουν ρίζες στις παθογένειες των προηγούμενων δεκαετιών. Δεν είναι αποτέλεσμα της τελευταίας διετούς διακυβέρνησης. Αποτελεί όμως πράξη ευθύνης γα όλους ανεξαιρέτως, η αντιμετώπιση των παθογενειών αυτών .

Αυτό απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας. Δεν έχει πλέον καμία αξία για την Πατρίδα και τους πολίτες η άνευ όρων τυφλή υποστήριξη κάποιων μικροκομματικών σχεδιασμών και επιδιώξεων, που υπηρετούν αποκλειστικά και μόνον εκλογικούς στόχους και τα συμφέροντα της εκάστοτε άρχουσας ομάδας ανθρώπων.

Η Πατρίδα χρειάζεται μια ουσιαστική πολιτική αλλαγή, σε πρόσωπα, συμπεριφορές, ιδέες και νοοτροπίες.

Χρειαζόμαστε μια αλλαγή που θα συνοδεύεται από ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Οικονομίας, που θα συν-διαμορφωθεί από όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας. Ένα σχέδιο που θα υπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας κι όχι τις επιδιώξεις των δανειστών μας.

Χρειάζεται να επιδείξουμε εμπιστοσύνη σε θεσμούς όπως η Αυτοδιοίκηση, που στα χρόνια της κρίσης στήριξε στην πράξη εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν αν δοκιμάζονται οι αντοχές και η αξιοπρέπειά τους.

Η Αυτοδιοίκηση και οι αιρετοί της εκπρόσωποι μπορούν να σηματοδοτήσουν την πολιτική αλλαγή. Μαζί με την κοινωνία. Σε συνεννόηση και συνεργασία με την Κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Αλλαγή νοοτροπίας και Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης θα βγάλουν την Ελλάδα από τα σημερινά αδιέξοδα. Με την Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού, μπροστά.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δηλώνει για μια ακόμη φορά παρόν στην εθνική προσπάθεια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο