Δήλωση Δήμαρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Print Friendly, PDF & Email

«Η ομαλή ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνία μας χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί χρέος όλων μας. Στην προσπάθεια αυτή οι φωστήρες δεν έχουν θέση. Οι λύσεις δίνονται μέσα από την ειλικρινή διάθεση για συνεργασία»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή μέρα μας φέρνει ενώπιον των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στη χώρα μας αλλά και όσων μπορούμε με αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και με ειλικρινή βούληση να κάνουμε για να βελτιώσουμε τους όρους διαβίωσής τους στη βάση της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών.

Η ομαλή ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνία μας αποτελεί χρέος όλων μας ως μέλη και φορείς μίας οργανωμένης Πολιτείας που χωρίς αποκλεισμούς και στίγματα σέβεται και αναγνωρίζει ισότιμα κάθε κύτταρό της. Τα άτομα με αναπηρία δεν αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας αλλά έχουν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους τους υπολοίπους.

Αυτό είναι κάτι που δεν αρκεί οι τοπικές διοικήσεις να συμμερίζονται αλλά πρέπει να υπάρχει η διάθεση συνεργασίας από μέρους της Πολιτείας για να προωθηθούν λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία μεταξύ των οποίων και στο καίριο ζήτημα της προσβασιμότητας.

Αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις και με ίδιους πόρους έχουμε προσπαθήσει να δώσουμε λύσεις στην πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα εντός του ιστού της πόλη μας τη στιγμή που αντί για σύμμαχό μας, η Περιφέρεια σαμπόταρε ένα συνολικό σχέδιο προσβασιμότητας. Στην προσπάθεια αυτή οι φωστήρες δεν έχουν θέση. Οι λύσεις δίνονται μέσα από την ειλικρινή διάθεση για συνεργασία.

Η πόλη μας αγκαλιάζει τους ανθρώπους με αναπηρία, στηρίζει την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία, τους προσφέρει ευκαιρίες για να είναι δημιουργικοί, να χαίρονται τη ζωή, να αλληλοεπιδρούν και να αποτελούν ενεργά μέλη της.

Στα προβλήματα και στις διεκδικήσεις των αυτονόητων δικαιωμάτων τους στην προσβασιμότητα, στην εργασία, στην υγεία, στη δημιουργική απασχόληση, έχουμε βρεθεί στο πλευρό τους και συνεχίζουμε μέσα από στοχευμένες ενέργειες να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τους όρους διαβίωσης και τη θέση τους στην κοινωνία ώστε, υπό όρους σεβασμού της αξίας τους και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, να συμμετέχουν ισότιμα στο κοινωνικό «γίγνεσθαι».
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο