Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ και ΙΣΑ: «Σκεφτόμαστε και δρούμε εθνικά με στόχο να συμβάλλουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου που είναι η εθνική ανάκαμψη και η ανάπτυξη»

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ.Πατούλη και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ιθάκη με θέμα τον Τουρισμό Υγείας

Τους στόχους και τις προοπτικές που ανοίγονται προς όφελος της χώρας και των πολιτών μέσω της ενίσχυσης του Τουρισμού Υγείας, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών Γ.Πατούλης σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π.Κουρουμπλή, στο περιθώριο του θεματικού συνεδρίου για τον ιατρικό τουρισμό, που διεξάγεται στην Ιθάκη.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Ιθάκης Δ.Στανίτσας, ο ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ.Τζιάλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σ.Γαλιατσάτος, η βουλευτής Νομού Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Α.Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλ.Παρίσης, ο Διευθυντής Μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Κ.Πάντος και ο Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Κουβελάς.

Την υπερκομματική διάσταση της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο ΙΣΑ σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και σημαντικούς φορείς της υγείας για την ενίσχυση του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Σκεφτόμαστε και δρούμε εθνικά με στόχο να συμβάλλουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου που είναι η εθνική ανάκαμψη και η ανάπτυξη».

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στην Ιθάκη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε τη σημασία να αντιμετωπιστεί η νησιωτικότητα όχι ως πρόβλημα αλλά ως ευκαιρία ανάπτυξης και εστίασε στην ανάγκη αποκέντρωσης του συγκεντρωτικού κράτους προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον τους.

«Τα τελευταία χρόνια  η χώρα μας εξελίσσεται σε ιδανικό προορισμό και για ιατρικό τουρισμό λόγω του εκσυγχρονισμού των υποδομών, των υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακών μονάδων και κυρίως λόγω του διεθνώς καταξιωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού» ανέφερε ο κ. Πατούλης  και πρόσθεσε πως η ενίσχυση του συγκεκριμένου τομέα μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Παράλληλα εστίασε στη σημασία να μείνουν οι Έλληνες ιατροί στη χώρα και να μην φύγουν στο εξωτερικό, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες απώλειες επιστημονικού δυναμικού αλλά και στη σημαντική συμβολή της ομογένειας του εξωτερικού στην προσπάθεια η οποία, όπως σημείωσε, λειτουργεί ως πρεσβευτής της χώρας.  

Ολοκληρώνοντας ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σημασία της ίδρυσης του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού το οποίο θα λειτουργήσει ως σύγχρονη δεξαμενή σκέψης και φορέας υλοποίησης του οδικού χάρτη που θα καταρτιστεί για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι η πρωτοβουλία για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας αποτελεί μέρος της προσπάθειας για να οδηγηθεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση και πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να στηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ο κ. Τζιάλλας τόνισε πως η ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού συμβάλλει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, γεγονός με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και εστίασε στη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία χαρακτήρισε πολύτιμη.

Αναφερόμενος στη διεξαγωγή του Συνεδρίου με αντικείμενο τον Τουρισμό Υγείας, ο κ. Στανίτσας επισήμανε ότι θα βοηθήσει την Ιθάκη καθώς και άλλα μικρά νησιά να δείξουν τις δυνατότητες τους αλλά και να αναδείξουν τα προβλήματα τους όπως είναι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε νευραλγικές θέσεις.

Στη σημαντική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια ενίσχυσης του Τουρισμού Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Παρίσης ενώ ο κ. Γαλιατσάτος χαρακτήρισε τον ιατρικό τουρισμό «εφαλτήριο» οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Την πρωτοβουλία ενίσχυσης του ιατρικού τουρισμού στη χώρα εξήρε η κα Θεοπεφτάτου ενώ τόσο ο κ. Πάντος όσο και ο κ. Κουβελάς εστίασαν στο υψηλό επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται στην Ελλάδα αλλά και στο ιδιαίτερα καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό. 

 

Σχετικά αρχείαΓ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ και ΙΣΑ: «Σκεφτόμαστε και δρούμε εθνικά με στόχο να συμβάλλουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου που είναι η εθνική ανάκαμψη και η ανάπτυξη» (1)


Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ και ΙΣΑ: «Σκεφτόμαστε και δρούμε εθνικά με στόχο να συμβάλλουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου που είναι η εθνική ανάκαμψη και η ανάπτυξη» (2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο