Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : «Ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας, με την Αυτοδιοίκηση σε κεντρικό ρόλο, το κλειδί για την ανάπτυξη»

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Γ.Γ. του Συνδέσμου Ειρήνης, Φιλίας και Αδελφοποιήσεων της Κίνας κ. Xu Qiang ενόψει της επικείμενης αδελφοποίησης των Ολυμπιακών σταδίων Αμαρουσίου και Πεκίνου»

 

Η ΚΕΔΕ σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας, μέσω σχετικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης, με εποικοδομητικές επαφές και συνεργασίες σε όλο τον κόσμο,  χαιρετίζει και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης, με αφορμή τη δρομολόγηση αδελφοποίησης των Ολυμπιακών σταδίων Αμαρουσίου και Πεκίνου, πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Ειρήνης, Φιλίας και Αδελφοποιήσεων της Κίνας κ. Xu Qiang ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνας ως επικεφαλής εννεαμελούς αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου του Πεκίνου «Φωλιά του πουλιού» κ. Wang Gang καθώς και εκπρόσωποι Κινέζικων Δήμων.

Αξιοποιώντας τις πολύ χρήσιμες εμπειρίες από την αδελφοποίηση της πόλης του Αμαρουσίου με την ολυμπιακή πόλη Τσάο Γιανγκ, το 2008, η οποία ανήκει στο μητροπολιτικό Δήμο του Πεκίνου και φιλοξενεί το ολυμπιακό στάδιο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προοπτικές ενίσχυσης της ελληνοκινεζικής φιλίας.

Υπό τη σκιά της Ακρόπολης, ο κ. Πατούλης και μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας συζήτησαν για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι πολίτες των δύο πόλεων στους τομείς της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του αθλητισμού ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους Κινέζους τουρίστες, μέσω των πιστοποιημένων δομών υγείας. Κατά τη συζήτηση τέθηκε και μία σημαντική παράμετρος που σχετίζεται με την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στις δύο πόλεις, προς όφελος των πολιτών. 

Προηγήθηκε η ξενάγηση της Κινεζικής αντιπροσωπείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις  του ΟΑΚΑ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε τα εξής:

«Με βασικό στόχο την τόνωση της εξωστρέφειας της χώρας, δημιουργώντας προϋποθέσεις διεύρυνσης των προοπτικών ανάπτυξης, η Αυτοδιοίκηση στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχοντας ως πρότυπο την πολύ εποικοδομητική συνεργασία με την πόλη Τσάο Γιανγκ, όπου βρίσκεται το ολυμπιακό στάδιο,  μέσω της αδελφοποίησης της με το Μαρούσι που έγινε πριν από λίγα χρόνια, προχωράμε ένα ακόμα βήμα.

Η επικείμενη αδελφοποίηση των Ολυμπιακών σταδίων Αμαρουσίου και Πεκίνου δημιουργεί ένα ακόμα πιο πυκνό πλέγμα σχέσεων με αμφίδρομες ευκαιρίες αειφόρου ανάπτυξης.

Αποτελεί μία χρυσή να συσφίξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με τους πολίτες της Κίνας και να διευρύνουμε τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις. Με σεβασμό στην κοινωνική και πολιτισμική διαφορετικότητα, των δύο λαών, χτίζουμε υγιείς σχέσεις και βάζουμε γερά θεμέλια και για περαιτέρω εποικοδομητικές συνεργασίες στο μέλλον». 

 

Σχετικά αρχείαΓ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : «Ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας, με την Αυτοδιοίκηση σε κεντρικό ρόλο, το κλειδί για την ανάπτυξη»_1


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : «Ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας, με την Αυτοδιοίκηση σε κεντρικό ρόλο, το κλειδί για την ανάπτυξη»_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο