Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Να καταβληθεί άμεσα το εκλογικό επίδομα στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α., διαφορετικά κινδυνεύει η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου

Print Friendly, PDF & Email

 Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη , προς τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Χαρδούβελη για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Χαρδούβελη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, με την οποία του ζητά να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο προκειμένου να αποδεσμευτούν τα κονδύλια που αφορούν το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. , τα οποία έχουν δεσμευτεί για πολλούς Δήμους από τις Δ.Ο.Υ. για να συμψηφιστούν με υπάρχουσες οφειλές τους.

 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. επισημαίνει ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή του εκλογικού επιδόματος, δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

 

Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη

 

Από:                      Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργο Πατούλη

Προς:                    Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη

Κοινοποίηση:      Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη

 

 

Θέμα: Καταβολή εκλογικής αποζημίωσης υπαλλήλων Ο.Τ.Α.

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας επισημάνω ότι με ευθύνη των αρμόδιων Διευθύνσεων του Υπουργείου σας , οι οποίες ερμηνεύουν κατά την άποψή μας καταχρηστικά την ισχύουσα νομοθεσία , έχει δημιουργηθεί  ένα μεγάλο πρόβλημα που απειλεί την ομαλή διεξαγωγή των προσεχών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

 

Συγκεκριμένα, δεκάδες Δήμοι της χώρας μας αδυνατούν σήμερα να καταβάλλουν στο προσωπικό τους την εκλογική αποζημίωση που τους οφείλεται από τις εκλογές του Μαΐου του 2014, γιατί το συγκεκριμένο κονδύλιο έχει παρακρατηθεί από τις Δ.Ο.Υ.  , συμψηφιζόμενο με οφειλές των συγκεκριμένων Δήμων προς το Δημόσιο.

 

Θεωρούμε ότι αποτελεί καταχρηστική ενέργεια από πλευράς υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών να κατάσχονται επιχορηγήσεις προς τους Ο.Τ.Α. , που αποτελούν επιχορήγηση για εκλογική αποζημίωση υπαλλήλων που εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

 

Σε αυτή την καταχρηστική συμπεριφορά πρέπει άμεσα να θέσετε τέλος, διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, από τη δικαιολογημένη άρνηση του προσωπικού των Ο.Τ.Α.  να συμμετάσχουν σε αυτήν, εξαιτίας της άρνησης του Κράτους να τους καταβάλλει την αποζημίωση που δικαιούνται εκ του Νόμου.

 

Για το λόγο αυτό σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου, που θα αποδεσμεύει για όλους τους Δήμους το συγκεκριμένο κονδύλιο , προκειμένου να καταβληθεί άμεσα στους εργαζομένους των Ο.Τ.Α. που εργάστηκαν στις εκλογές του 2014 και θα εργαστούν και στις εκλογές του Ιανουαρίου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο