Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Με ευθύνη Σκουρλέτη, οι πόλεις μας παραμένουν βρώμικες ακόμη ένα 24ωρο

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το γεγονός ότι ακόμη δεν παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη η νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Έχουν περάσει 24 ώρες από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου μας δόθηκε η υπόσχεση από τον κ. Σκουρλέτη ότι θα υπάρξει άμεσα η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, που θα δώσει τέλος στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους. Λύση όμως ακόμη δεν έχει δοθεί και με προσωπική ευθύνη του κ. Σκουρλέτη, οι πόλεις μας παραμένουν βρώμικες ακόμη ένα 24ωρο. Η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο.

Σήμερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της χώρας μας βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες καθημερινότητας, εξαιτίας των άστοχων χειρισμών της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

  • Ας αναρωτηθούμε όλοι, γιατί δεν δημιουργήθηκε το ίδιο πρόβλημα επί υπουργίας των κ.κ. Βούτση και Κουρουμπλή και δημιουργήθηκε τώρα;
  • Για τη βίαιη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Υπουργός, διακοπή της εργασιακής τους σχέσης, δεν είναι υπεύθυνοι όσοι παρέτειναν τις συμβάσεις των εργαζομένων με αντισυνταγματική νομοθετική ρύθμιση;
  • Ο κ. Σκουρλέτης δεν είναι αυτός που δημιούργησε, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, προσδοκίες για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια;

Για μια ακόμη φορά ξεκαθαρίζουμε ότι περιμένουμε από τον κ. Υπουργό να μας παρουσιάσει άμεσα μια νομικά άρτια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, όπως δεσμεύθηκε χτες ο ίδιος.

Τα 24ωρα όμως περνούν και η λύση δεν έρχεται .

Και δεν θα δίνεται λύση όσο συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρειάζονται, αλλά το Κεντρικό Κράτος να αποφασίζει με ποιον τρόπο θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές. Θεωρούμε αδιανόητο ο Υπουργός Εσωτερικών να αποφασίζει για το πώς θα λειτουργούν οι 325 δήμοι, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης.

Διατυπώνουμε για μια ακόμη φορά τη θέση ότι θεωρούμε δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεων τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. διατύπωσε τη θέση ότι οι Δήμοι χρειάζονται μόνιμους εργαζόμενους για να καλύψουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους. 

Στην κατεύθυνση αυτή και μόνον, δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει την Κυβέρνηση να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων αυτών.

Συνένοχοι όμως στις λανθασμένες επιλογές του κ. Σκουρλέτη δεν θα γίνουμε.

Ξεκαθαρίζουμε ότι είναι άλλο πράγμα η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, που έχει γίνει το νέο ψεύτικο αφήγημα της κυβέρνησης, αφού ανακαλύψαμε ότι με το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες από την κυβερνητική πλειοψηφία απαγορεύεται η πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους για τα δύο επόμενα χρόνια.

Κι άλλο η επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει για τους συμβασιούχους των οποίων τις συμβάσεις παρέτεινε με τη γνωστή αντισυνταγματική ρύθμιση η κυβέρνηση.

Ο κ. Σκουρλέτης δημιούργησε το πρόβλημα κι αυτός οφείλει να δώσει και τη λύση.

Επιμένουμε στη πάγια θέση μας για μόνιμη και σταθερή εργασία στους δήμους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο