Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Μαζί με χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουμε εδώ στη Βίγλα Πισοδερίου και λέμε ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας»

Print Friendly, PDF & Email

Η Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη έδωσε δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της υπογραφής συμφωνίας για το Μακεδονικό

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε θα ανεχθεί το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας. Μαζί με τους πολίτες δυναμικά και με αποφασιστικότητα δίνουμε μάχη για την υπεράσπιση της ιστορίας, της κληρονομιάς και των εθνικών συμφερόντων μας. Λέμε όχι στο ξεπούλημα». 

Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα έστειλε το πρωί από τη Βίγλα Πισοδερίου, παρουσία χιλιάδων πολιτών, αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησηςο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο  κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μαςΌσοι σήμερα συμβάλλουν στο ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία θα τους γράψει με μαύρα γράμματα η ιστορία. Η μόνη απάντηση για το ζήτημα μπορεί να δοθεί από το λαό μέσω δημοψηφίσματος. Δημοψήφισμα εδώ και τώρα. Για να προστατέψουμε την πατρίδα μας για να υπερασπιστούμε τη Μακεδονία. 

Η αναγνώριση αυτή αποτελεί τον πυρήνα του  Μακεδονικού αλυτρωτισμού, περισσότερο και από  το όνομα του Κράτους. Και αυτό εύλογα προκαλεί ανησυχίες για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής με σημαντικές γεωπολιτικές ιδιαιτερότητες». 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Μαζί με τις τοπικές μας κοινωνίες, εκφράζουμε τις αγωνίες μας ακούμε την καρδιά τους και διεκδικούμε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά μας»

Δυναμικό παρόν έδωσαν εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Δημοσθένης Κουπτσίδης, οι δήμαρχοι Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος,  Σερβίων Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος, Πέλλας Γρηγόρης Στάκκος, Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλοςο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας Γιώργος Τσαλαγιώργοςτο μέλος της Επιτροπής Γιώργος Γώγος, εκπρόσωποι της Παμμακεδονικής Ένωσης, πλήθος αιρετών δημοτικών συμβούλωνεκπρόσωποι Σαρακατσαναίων, Ποντίων και Βλάχων

Το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι της Eκκλησίας. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος Ιωάννουο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ Τζιουμάκας, Μητροπολίτης Φλωρίνης,  Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος Πασσαλής, Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος Παπαλεξίου, Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ Παπακώστας.

 

Σχετικά αρχείαΓ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Μαζί με χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουμε εδώ στη Βίγλα Πισοδερίου και λέμε ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας» (1)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Μαζί με χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουμε εδώ στη Βίγλα Πισοδερίου και λέμε ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας» (2)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Μαζί με χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουμε εδώ στη Βίγλα Πισοδερίου και λέμε ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας» (3)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Μαζί με χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουμε εδώ στη Βίγλα Πισοδερίου και λέμε ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας» (4)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Μαζί με χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουμε εδώ στη Βίγλα Πισοδερίου και λέμε ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας» (5)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Μαζί με χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουμε εδώ στη Βίγλα Πισοδερίου και λέμε ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας» (6)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Μαζί με χιλιάδες πολίτες βροντοφωνάζουμε εδώ στη Βίγλα Πισοδερίου και λέμε ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας» (7)

Μετάβαση στο περιεχόμενο