Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Κοινό μέτωπο αιρετών και εργαζομένων για την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί το λαό σε πλήρη φτωχοποίηση

Print Friendly, PDF & Email

Καλώ όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν με αποφάσεις τους τις κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων – Η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα το πρόβλημα των συμβασιούχων

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΠΟΠ – ΟΤΑ αντίστοιχα) ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ εκφράζει τη συμπαράστασή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους και καλεί όλους τους δημάρχους να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν το προσεχές διάστημα. 

«Αιρετοί Πρώτου Βαθμού και εργαζόμενοι διαμορφώνουν κοινό μέτωπο απέναντι στην αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική που οδηγεί το λαό σε αδιέξοδο πλήρη φτωχοποίηση. Η Κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα και με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, να υλοποιήσει όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των δήμων, θα προστατεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα των δημοτικών υπαλλήλων και θα βρουν τρόπο να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους με νόμιμες διαδικασίες. Είμαστε με το μέρος των συμβασιούχων και στόχος μας είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. 

O κ. Πατούλης τονίζει ότι τα αυξημένα προβλήματα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών απαιτούν “κοινό βηματισμό” της ΚΕΔΕ με τους εργαζόμενους. Αυτός ο κοινός βηματισμός έχει ως στόχο του τη βέλτιστη προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών.

«Οφείλουμε να λειτουργήσουμε εθνικά πάνω από κόμματα και με σταθερό προσανατολισμό την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, μέσω της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος. Έτσι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της εθνικής ανάπτυξης» τονίζει ο Γ. Πατούλης.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη – 22 και 23 του μηνός, καθώς και αποχή από κάθε εργασία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η ΠΟΠ ΟΤΑ αποφάσισε αύριο Παρασκευή 19 Μαΐου στάση εργασίας από τις 10:00 π. μ. έως τη λήξη του ωραρίου με συγκέντρωση στις 11:00 π. μ. έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και αποχή για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο