Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η ΚΕΔΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της καινοτομίας και την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες

Print Friendly, PDF & Email

Το πρόγραμμα CityLab συμβάλει στο διπλασιασμό των συμμετοχών στο 2οΜαραθώνιο Καινοτομίας CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity που διοργανώνει η ΚΕΔΕ από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στην Αθήνα

Με την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών, προτάσεων, εφαρμογών και δράσεων συνεχίζεται το πρόγραμμα CityLabs της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας το οποίο ως βασικό στόχο του έχει την ενεργή συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι ιδιαίτερα μεγάλη και σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο 2ο Μαραθώνιο να είναι διπλάσιες από εκείνες του πρώτου.

Χθες και σήμερα πραγματοποιήθηκαν τοπικά εργαστήρια σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθούν η Τρίπολη (6/6/2018), η Σύρος (8/6/2018), η Μυτιλήνη (8/6/2018), η Ρόδος (15/6/2018) και τα Τρίκαλα (15/6/2018). 

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τα CityLabs στα Ιωάννινα, στην Κω, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. 

Φοιτητές, προγραμματιστές, αναλυτές και στελέχη επιχειρήσεων συμμετέχουν παρουσιάζουν τις  ιδέες τους και μέσα από μία δημιουργική διαδικασία διεκδικούν να βρεθούν στο δεύτερο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις έξυπνες πόλεις που διοργανώνει η ΚΕΔΕ. 

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ενημέρωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ για την υλοποίηση του CityLab

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος CityLabs, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης είχε χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης συνάντηση εργασίας με το Γ. Τσιάμη μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και με το Μ. Ψαλλίδα, Managing Director της Crowdpolicy

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης της δράσης καθώς και για την ανταπόκριση των νέων. 

Όπως επισημάνθηκε στο 2ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο οποίος θα πραγματοποιηθεί 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναμένεται να σημειωθεί διπλασιασμός των συμμετεχόντων. 

Το 2017 στον πρώτο Μαραθώνιο συμμετείχαν 40 ομάδες, ενώ στο δεύτερο μαραθώνιο αναμένεται οι συμμετοχές ομάδων να ξεπεράσουν τις 80! 

Δήλωση Γ. Πατούλη 

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.  Πατούλης  «είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι οι νέοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και διεκδικούν να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων.  Η συνάντηση που θα έχουμε μαζί τους από τις 28 Ιουνίου μέχρι τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι μια γιορτή και ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια της εποχής μας δεν περισσεύει κανείς. Οι ιδέες των νέων επιστημόνων μπορούν να είναι χρήσιμες και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας.  Η ΚΕΔΕ μέσα από το μαραθώνιο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της καινοτομίας και των δράσεων που θα μας οδηγήσουν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών. Οι νέοι που σκέπτονται, που δημιουργούν,   που θέλουν να είναι μπροστά, θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας προκειμένου να κάνουν πράξη τις ιδέες και τις προτάσεις τους».

Σε κάθε CityLab οι προτάσεις – ιδέες αξιολογούνται από επιτροπή και οι καλύτερες ομάδες που θα διακριθούν θα συμμετέχουν με τα έξοδα πληρωμένα στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει 28.06-01.07 στην Αθήνα.

Η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση στο 2οΜαραθώνιο θα κερδίσει έπαθλο 10.000 ευρώ, η δεύτερη ομάδα 6.000 ευρώ και η τρίτη ομάδα 4.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν και επιπλέον έπαθλα για όσους διακριθούν και λάβουν υψηλή αξιολόγηση. 

Η σημαντικότερη ευκαιρία για τους νέους θα έρθει μέσα από τη δημιουργία του Κέντρου Νεανικής Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ. Μέσω του κέντρου θα εξασφαλιστεί τόσο η κατάρτιση αιρετών και στελεχών, όσο και η υποστήριξη υλοποίησης των ιδεών που διακρίθηκαν. Ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση ενός χώρου περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων όπου θα λειτουργήσει το Innovation Lab – Smart City Center.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μαραθώνιο Καινοτομίας θα βρείτε στη παρακάτω διεύθυνση: http://crowdhackathon.com/smartcity2/

 

Σχετικά αρχείαΓ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η ΚΕΔΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της καινοτομίας και την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες (1)


Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η ΚΕΔΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της καινοτομίας και την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες (2)


Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η ΚΕΔΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της καινοτομίας και την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες (3)


Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η ΚΕΔΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της καινοτομίας και την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες (4)

Μετάβαση στο περιεχόμενο