Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Για να υλοποιηθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες στην ΤΑ

Print Friendly, PDF & Email

Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης οφείλει να καλέσει σε διάλογο τη ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ -ΟΤΑ  

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με την αξιολόγηση επισήμανε τα παρακάτω:

«Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Θεωρούμε ωστόσο επιβεβλημένο να ληφθούν υπόψη για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα ειδικά κριτήρια που ισχύουν. Στην Αυτοδιοίκηση  υπάρχουν ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που δεν  συμπίπτουν με εκείνες της δημόσιας διοίκησης όπως π.χ.  οδοκαθαριστές κ.α.. Αυτές οι κατηγορίες πρέπει να ληφθούν υπόψη.  

Η αξιολόγηση χρειάζεται να είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς. Στην προκειμένη περίπτωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ο. Γεροβασίλη, οφείλει να συζητήσει μαζί μας για το θέμα.

Εκτιμώ πως μια συζήτηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ -ΟΤΑ μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου εφαρμογής της αξιολόγησης.

Μέσα από το διάλογο θα μπορούσε να επιτευχθεί μια  τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, πράγμα το οποίο έχει προτείνει η ΚΕΔΕ εδώ και καιρό. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της αξιολόγησης απρόσκοπτα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Μετάβαση στο περιεχόμενο