Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η ΚΕΔΕ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης, με έμφαση στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δράσεων»

Print Friendly, PDF & Email

Στο Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη δεύτερη ημέρα εργασιών της διεθνούς συνάντηση της Αθήνας με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας»  που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παροχής κινήτρων προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως επισήμανε, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι ο εγγύτερος στον πολίτη βαθμός, είναι ουσιαστικός και αποτελεί βασικό μοχλό στην ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Ειδικότερα τόνισε πως έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου, δημιουργίας του κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στήριξης των επιχειρήσεων και προσέλκυσης επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης τόνισε πως η ΚΕΔΕ έχει διαμορφώσει ένα σχέδιο τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης, με έμφαση στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δράσεων. Έμφαση, όπως ανέφερε, δίνεται στην αναβάθμιση των τεχνολογιών, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των πολιτών αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών.

«Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, έναν ισότιμο της Κεντρικής Διοίκησης πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας μας και την κοινωνική συνοχή», κατέληξε λέγοντας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.   

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  Γ. Καββαθά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Υπουργοί, Βουλευτές Πρόεδροι Παραγωγικών Φορέων, Βιομήχανοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.

 

Σχετικά αρχείαΓ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η ΚΕΔΕ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης, με έμφαση στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δράσεων»_1


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η ΚΕΔΕ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης, με έμφαση στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δράσεων»_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο