Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η επένδυση στη γνώση και στην άρτια εκπαίδευση των παιδιών μας είναι τα «θεμέλια» για την ουσιαστική και αποτελεσματική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την προσπάθεια»

Print Friendly, PDF & Email

Δήλωση Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, στους γονείς τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς της χώρας μία εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί  προτεραιότητα η δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση, στα αγαθά της μόρφωσης, σ΄ ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Δήμοι όλης της χώρας, όπως κάθε χρόνο,  σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, μερίμνησαν έγκαιρα προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία έργα συντήρησης και προετοιμασίας των σχολικών μονάδων.

Ωστόσο  εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Καλώ την κεντρική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας να «σκύψει» πιο επισταμένα πάνω από αυτά τα προβλήματα και να διαθέσει τα κονδύλια που απαιτούνται προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα, η επένδυση στη γνώση και την άρτια εκπαίδευση των παιδιών μας είναι τα «θεμέλια» για την ουσιαστική και αποτελεσματική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας.

Πρόκειται για το μέλλον μας και είναι καθήκον μας να τους παρέχουμε ένα, υψηλής ποιότητας, σύστημα εκπαίδευσης, μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις δεξιότητές τους έτσι ώστε, ως αυριανοί πολίτες, να συμβάλλουν στην πρόοδο της κοινωνίας μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο