Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε: «Εκτός τόπου και χρόνου» για μια ακόμη φορά η κα Δούρου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τα όσα ανέφερε  η κα Δούρου σε άρθρο της στην εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, σχετικά με την απουσία του μεταναστευτικού, ως θέμα του πρόσφατου κοινού Συνεδρίου που διοργάνωσαν  ΚΕΔΕ- ΕΝΠΕ, θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:

Πρώτον, η κα Δούρου μπορούσε εφόσον πραγματικά το επιθυμούσε, να θέσει το μεταναστευτικό ζήτημα στις εργασίες του Συνεδρίου μας. Δεν το ζήτησε ποτέ κι από κανέναν, γεγονός που αποδεικνύει το υποκριτικό της ενδιαφέρον. Θα μπορούσε επίσης, να αφιερώσει έστω κι ένα λεπτό στην εικοσάλεπτη ομιλία της , τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ούτε αυτό έκανε. Προφανώς της διέφυγε γιατί είχε άλλη , σοβαρότερη αποστολή να επιτελέσει. Να υπερασπιστεί τον κ. Σκουρλέτη και το κόμμα της. Δικαίωμά της, αλλά δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπιάς και ευαισθησίας από μια επιλεκτικά ευαίσθητη Περιφερειάρχη.

Δεύτερον, αυτό που θα περιμέναμε από την κα Δούρου, θα ήταν να αναφέρει δημόσια στη συνέντευξή της, τις ευχαριστίες και την αναγνώρισή της στο έργο που επιτελούν από το 2015 μέχρι σήμερα οι Δήμοι όλης της χώρας, ιδιαίτερα οι Δήμοι «πρώτης γραμμής» υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, χωρίς τα απαραίτητα μέσα, πόρους και προσωπικό. Οι Δήμοι σήκωσαν το κύριο βάρος διαχείρισης του προσφυγικού- μεταναστευτικού και ανέδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελλάδος, σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλη την Ευρώπη  ανθρωπιστική κρίση. Η προσπάθεια μας έχει αναγνωριστεί από όλη την Ευρώπη, αλλά στην κυρία Δούρου δεν «περίσσεψε» μια αναγνώριση, ούτε ένα ευχαριστώ για τους Δήμους.

Τρίτον, μιλά η κα Δούρου για εθνικό σχέδιο διαχείρισης προσφύγων. Πρόκειται προφανώς για ανέκδοτο, γιατί από την πρώτη στιγμή είχαμε ως αυτοδιοίκηση επισημάνει ότι τέτοιο σχέδιο δεν υπήρχε. Κι αν έγινε αργότερα, απέτυχε. Οι χθεσινές και σημερινές εικόνες από τη Μυτιλήνη  το αποδεικνύουν.

Είναι προφανές ότι η κα Δούρου ζει στη δική της εικονική πραγματικότητα. Γι αυτό και τα σχόλια της είναι εκτός τόπου και χρόνου, για μια ακόμη φορά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο