Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Δεν θα διαπραγματευτούμε, τα αδιαπραγμάτευτα. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ενωμένοι δίνουμε μια ακόμη μάχη, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας»

Print Friendly, PDF & Email

Ομιλητής στα συλλαλητήρια της Έδεσσας και της Πέλλας για τη Μακεδονία ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης 

Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει και να σεβαστεί το ηχηρό μήνυμα που στέλνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μέσα από τις μαζικές συγκεντρώσεις, πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Κατά την ομιλία που απεύθυνε στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, παρουσία πλήθους κόσμου, επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Στέλνουμε καθαρό μήνυμα σε αυτούς που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούνΔεν θα ανεχτούμε την πλαστογράφηση της ιστορίας. Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και μόνον Ελλάδα. Οι Μακεδόνες έχουν μόνον μια ταυτότητα. Την ελληνική. Και μακεδονικά μιλά όποιος μιλά ελληνικά. Τελεία και παύλα. Αν σας αρέσει κύριε Κοτζιά. Αν δεν σας αρέσει, κανένα πρόβλημα για μας. Εσείς έχετε το πρόβλημα».

Στα συλλαλητήριο παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Πίνος, η Δήμαρχος Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Α. Αιδονά και πλήθος εκπροσώπων της Εκκλησίας. 

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ απεύθυνε χαιρετισμό και στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Πέλλα υπογραμμίζοντας «Από εδώ τα χώματα της Μακεδονίας λέμε ξεκάθαρα πως «Δεν έχει  κανείς το  δικαίωμα να επιδεικνύειυποτακτικότητα απέναντι σε έναν αλυτρωτισμό, δεν έχει το δικαίωμα να παραδώσει στη γείτονα χώρα το όνομα Μακεδονία».

Οι πολίτες έδωσαν ηχηρό και δυναμικό παρόν και στο συλλαλητήριο της Πέλλας. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πέλλας Γ. Στάμκος, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυριζογλου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Ι. Τσουκνιδάς και το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της διοργάνωσης των συλλαλητηρίων Μ. Πατσίκας.

«Η Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα»

Ο κ. Πατούλης επικαλούμενος τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν στο συλλαλητήρια που έχουν διοργανωθεί αλλά και την ομογένεια που παρακολουθεί και συμπαρίσταται στον εθνικό αγώνα, τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνει τη φωνή της με τους πολίτες και δίνει και αυτή τη φορά το παρόν στον εθνικό αγώνα.

«Σήμερα δημοτικά συμβούλια εξέδωσαν ψηφίσματα για το Μακεδονικό σε όλη την Ελλάδα. Ήμασταν πάντα στην πρώτη γραμμή, μαζί με τις τοπικές μας κοινωνίες. Αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες των συμπολιτών μας, τις απόψεις τους. Και στεκόμαστε μαζί τους σήμερα εδώΥπερασπιζόμαστε όχι απλά το όνομα της Μακεδονίας. Αλλά τις ίδιες τις Αξίες του Ελληνισμού, όπως είναι η ελευθερία, η δημοκρατία και ο πατριωτισμός».

«Αν χρειαστεί θα αποφασίσει ο λαός»

«Είμαστε σήμερα εδώ» τόνισε ο κ. Πατούλης και «δίνουμε μια ακόμη μάχη, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» διαμηνύοντας «Δεν θα διαπραγματευτούμε , τα αδιαπραγμάτευτα .Κι αν χρειαστεί, θα επιβάλλουμε τη δική μας λύση. Θα αποφασίσει ο λαός, με γνήσιο , ανόθευτο , δημοκρατικό δημοψήφισμα, τη λύση .Δεν θα επιτρέψουμε σε μια πρόσκαιρη κυβερνητική πλειοψηφία, να αποφασίσει με βάση τις δικές της ιδεοληψίες, για το μέλλον της Πατρίδας μας. Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα».

«Είμαστε πατριώτες και όχι εθνικιστές»

Σχολιάζοντας την προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν το αυθόρμητο παρόν στο συλλαλητήριο με εθνικιστικές συμπεριφορές, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διευκρίνισε : «Όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ, είμαστε πατριώτες, κι όχι εθνικιστές. Είμαστε νοικοκυραίοι. Και όχι μπαχαλάκηδες, ακραίοι.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι «Σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε σε μια Ελλάδα που την πτώχευσαν, σε μια Ελλάδα της κρίσης να κρατήσουμε τουλάχιστον την ιστορία την οποία μας παρέδωσαν και να την παραδώσουμε ισότιμα και σε άλλες γενιές» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέλει την ειρήνη και τη  συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή μας. Δεν θέλουμε και δεν  έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν λαό. Γι αυτό αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη, μαζί με τους πολίτες, να επιβάλουμε  στο «Μακεδονικό» την εθνική γραμμή, που θα διασφαλίζει μακροπρόθεσμα όχι μόνον τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας».

Τα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα να διοργανωθούν παράλληλες συγκεντρώσεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας σε πόλεις της Ελλάδας

 

 

Σχετικά αρχείαΓ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Δεν θα διαπραγματευτούμε, τα αδιαπραγμάτευτα. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ενωμένοι δίνουμε μια ακόμη μάχη, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» (1)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Δεν θα διαπραγματευτούμε, τα αδιαπραγμάτευτα. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ενωμένοι δίνουμε μια ακόμη μάχη, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» (2)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Δεν θα διαπραγματευτούμε, τα αδιαπραγμάτευτα. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ενωμένοι δίνουμε μια ακόμη μάχη, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» (3)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Δεν θα διαπραγματευτούμε, τα αδιαπραγμάτευτα. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ενωμένοι δίνουμε μια ακόμη μάχη, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» (4)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Δεν θα διαπραγματευτούμε, τα αδιαπραγμάτευτα. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ενωμένοι δίνουμε μια ακόμη μάχη, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» (5)


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Δεν θα διαπραγματευτούμε, τα αδιαπραγμάτευτα. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ενωμένοι δίνουμε μια ακόμη μάχη, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» (6)

Μετάβαση στο περιεχόμενο