Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Δήμαρχος Αμαρουσίου: « Επεκτείνουμε και στο Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών για άπορες κι ανασφάλιστες γυναίκες»

Print Friendly, PDF & Email

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας επεκτείνει και στο Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών για άπορες κι ανασφάλιστες γυναίκες .

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, « μέσα από το πρόγραμμα αυτό η Αυτοδιοίκηση ενώνει δυνάμεις και προωθεί διαδημοτικές συνεργασίες, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Η πρόληψη αφορά όλους τους ανθρώπους και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους, ιδιαίτερα για τους λειτουργούς του θεσμού μας. »

Σχετικά με την παροχή δωρεάν μαστογραφιών στις γυναίκες του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, κ. Γιώργος Πατούλης, τονίζει ότι : «4.700 γυναίκες σε 51 Δήμους-μέλη του Δικτύου έχουν ήδη πραγματοποιήσει ψηφιακές μαστογραφίες. Αυτή η χρήσιμη πράξη αλληλεγγύης υλοποιείται μέσα από την ανάπτυξη πετυχημένων διαδημοτικών συνεργασιών, όπως είναι το Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης. Είναι σημαντικό που η σημερινή Δημοτική Αρχή του συγκεκριμένου  Δήμου στέκεται πάνω από τις όποιες αντιρρήσεις που έχει εκφράσει πρόσφατα σχετικά  με τις διαδημοτικές συνεργασίες. Η επιστροφή του στην κανονικότητα θα ωφελήσει τους συμπολίτες του πάνω από όλα».  

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» οργανώνουν από το 2014 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες για άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που έχει πιστοποιήσει το Διαδημοτικό Δίκτυο ως το Εθνικό Δίκτυο των Δήμων για την προαγωγή της υγείας, αναφέρει ότι τουλάχιστον το 1/3 των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού μπορούν να αποφευχθούν μέσα από προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο