Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου: «Δεν θα πληρώσουν η Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες, λάθη άλλων. Να μας δοθούν οι πόροι που δικαιούμαστε.»

Print Friendly, PDF & Email

Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στην ενημερωτική σύσκεψη στην ΠΕΔΑ για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης σε σχέση με τον Κρατικό Προϋπολογισμό.


Στη σύσκεψη για τα Οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, όπως αυτά διαμορφώνονται μέσα από τον υπό κατάρτιση κρατικό προϋπολογισμό του 2012 που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε.Δ.Α., συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, μαζί με άλλους Δημάρχους της Αττικής. .


Μετά την ενημέρωση που έλαβε για τη μειωμένη απόδοση πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με βάση τις προβλέψεις του προϋπολογισμού 2012, δήλωσε:


« Η Πολιτεία φορτώνει στην Αυτοδιοίκηση τα δικά της λάθη και τιμωρεί τις τοπικές κοινωνίες για τις λανθασμένες της επιλογές. Το 2012 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους Δήμους, εξαιτίας της περαιτέρω περικοπής πόρων από την Πολιτεία προς τους ΟΤΑ. Καλούμαστε την επόμενη χρονιά να λειτουργήσουμε και να ασκήσουμε περισσότερες αρμοδιότητες με ακόμη λιγότερα χρήματα, εξαιτίας της κατακόρυφης μείωση των εσόδων και των επιχορηγήσεων μας ( ΚΑΠ και λειτουργικές δαπάνες) από το Κράτος. Με λιγότερα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη , αφού τα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Χωρίς να μας έχουν αποδοθεί οι θεσμοθετημένοι από τον Καλλικράτη πόροι. Με τα χρήματα από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων να πηγαίνουν αντί για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση των πόλεων μας, στους δανειστές του μνημονίου.


Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν έχει δικαίωμα να μας στερεί πόρους που δικαιούμαστε, μας ανήκουν και είναι απαραίτητοι για να στηρίξουμε στην πράξη, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τους πολίτες.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο