Γ. Πατούλης: O Δήμος Αμαρουσίου σε τροχιά εξυγίανσης και νοικοκυρέματος

Print Friendly, PDF & Email

  

Δύο σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της προσπάθειας του να αντιμετωπίσει τα χρέη που κληρονόμησε η Δημοτική του Αρχή και να οδηγήσει το Δήμο σε τροχιά εξυγίανσης και ανάπτυξης.


Η πρώτη συνάντηση ήταν με το Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας A. Τουρκολιά, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου και την Εθνική Τράπεζα. Τα σημαντικότερα από αυτά ήταν δύο:  • H εξυπηρέτηση με ευνοϊκούς όρους του δανείου που είχε συνάψει η προηγούμενη διοίκηση του  Δήμου Αμαρουσίου με την Εθνική Τράπεζα για την αγορά του κτήματος Καρέλλα, για το οποίο δεν είχε πληρωθεί καμία δόση και αποτελεί μέρος της «βαριάς κληρονομιάς» του παρελθόντος .

  • Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων της αγοράς από το Δήμο Αμαρουσίου του οικοπέδου της πρώην ΕΤΕΒΑ, ιδιοκτησίας της Εθνικής, οι οποίοι κρίνονται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα επαχθείς για τα συμφέροντα του Δήμου.
  

Συμφωνήθηκε να υπάρξει τις επόμενες εβδομάδες νέα συνάντηση του Δημάρχου με την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας, ώστε στα δύο ζητήματα αυτά να δρομολογηθούν λύσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.


Στην ίδια συνάντηση ενημερώθηκε ο Γ. Διευθυντής της Ε.Τ.Ε. για τους όρους του δανείου που πρόκειται να πάρει ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω διεθνούς διαγωνισμού από την DEPFA- Εμπορική για την αναχρηματοδότηση των δανειακών του υποχρεώσεων , τους οποίους χαρακτήρισε εξαιρετικά ευνοϊκούς για το Δήμο. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι « η διαπραγμάτευση αυτή αποτελεί σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής του Αμαρουσίου , η ευνοϊκότερη που θα μπορούσε να πετύχει Δήμος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα με βάση τα διεθνή δεδομένα και την παγκόσμια πιστωτική κρίση.»


Η δεύτερη συνάντηση του Δημάρχου έγινε με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, και συγκεκριμένα με τους Διοικητή και Υποδιοικητή του Γ. Μέργο και Θ. Αμπατζόγλου.


Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος έθεσε δύο κυρίως θέματα:  • Το ζήτημα της αναβάθμισης των υπηρεσιών του τοπικού Ι.Κ.Α. με την πρόσληψη νέων γιατρών, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι συμπολίτες μας ασφαλισμένοι του.’

  • Η αποπληρωμή των παλαιότερων χρεών του Δήμου , των Δημοτικών Επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας προς το Ι.Κ.Α. με ευνοϊκούς όρους , που θα διασφαλίζουν και τη δυνατότητα του Δήμου να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του προς το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, αλλά και θα του επιτρέψουν η αποπληρωμή αυτή να μην αποτελεί «βαρίδι» στην προσπάθεια για να ξαναμπεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε τροχιά νοικοκυρέματος και εξυγίανσης.

Ο Διοικητής του Ι.Κ.Α. συνεχάρη το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία του να γίνεται η συνταγογράφηση των φαρμάκων του ΙΚΑ στα ΚΑΠΗ , για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων της τρίτης ηλικίας.
Ενώ δεσμεύθηκε να προωθήσει άμεσα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης εισήγηση για νομοθετική ρύθμιση, που θα προβλέπει την αποπληρωμή οφειλών προς το Ι.Κ.Α. από Ο.Τ.Α. με ευνοϊκούς όρους.


Συμφωνήθηκε το ζήτημα της ρύθμισης αυτής θα το θέσει και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην ΤΕΔΚΝΑ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο