Γ. Πατούλης: Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για διαφάνεια. Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατατέθηκαν σήμερα φάκελοι που αφορούν υποθέσεις προς διερεύνηση του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email|download _.jpg file 183 KB|

Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης , συνοδευόμενος από ομάδα νομικών, με επικεφαλής το γνωστό ποινικολόγο Β. Καπερνάρο.


Αντικείμενο της επίσκεψής του ήταν να παραδώσουν στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό μια σειρά από φακέλους που περιείχαν στοιχεία για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε σημαντικές υποθέσεις και έργα του Δήμου η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά από ενδελεχή έλεγχο που έγινε στο Δήμο Αμαρουσίου από στελέχη της Νέας Δημοτικής Αρχής.


Μετά την κατάθεση των φακέλων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έκανε το παρακάτω σχόλιο:

 

« Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε προεκλογικά απέναντι στους πολίτες του Αμαρουσίου για διαφάνεια και νοικοκύρεμα . Προχωρήσαμε στο διάστημα που μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων μας, σε ενδελεχή έλεγχο σε μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και η εκτέλεση κάποιων έργων από την προηγούμενη δημοτική αρχή της πόλης. Τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο αυτό, τα παραδώσαμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος να εξετάσει αν τηρήθηκαν όσα προβλέπει ο νόμος και στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα αποδώσει πιθανές ποινικές ευθύνες. Ο έλεγχος από πλευράς μας συνεχίζεται και όσα νέα στοιχεία διαθέτουμε, θα τα θέτουμε υπόψη των δικαστικών αρχών. Σήμερα ξεκινά με δική μας πρωτοβουλία μια διαδικασία που στόχο έχει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του Δήμου Αμαρουσίου. Οι αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημοτικού χρήματος είναι για μας αδιαπραγμάτευτες».

Μετάβαση στο περιεχόμενο