Γ. Πατούλης: Το Μαρούσι γυρίζει οριστικά σελίδα. Τα παράνομα υπόσκαφα και οι κυβόλιθοι δεν έχουν θέση σε μια ανθρώπινη πόλη σαν το Μαρούσι.

Print Friendly, PDF & Email(download zip file)
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τους αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Ζήκο και Μ. Μαραγκάκη στην κατεδάφιση του παράνομου υπόσκαφου στην οδό Αγ. Ελεούσης


(download zip file)

Στην άμεση αποκατάσταση της αισθητικής της πόλης και τον τερματισμό ενός απαράδεκτου καθεστώτος πολεοδομικών παρανομιών από πλευράς Δήμου που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, προχωρά η Νέα Δημοτική Αρχή.


Με απόφαση του Δημάρχου Γ. Πατούλη ξεκίνησε σήμερα η κατεδάφιση των παράνομων υπόσκαφων που βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη μας, ενώ πολύ σύντομα ξεκινούν έργα αντικατάστασης των κυβόλιθων που είχαν τοποθετηθεί  στο ιστορικό κέντρο του Αμαρουσίου.


Σήμερα το πρωί, συνεργείο του Δήμου μ΄ επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου και τους αντιδημάρχους Πολεοδομίας και Καθαριότητας κ.κ. Μ. Μαραγκάκη και Γ. Ζήκο προχώρησε στην κατεδάφιση του πρώτου παράνομου υπόσκαφου, που βρισκόταν επί της οδού Αγίας Ελεούσης.


Η κατεδάφιση έγινε στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη δημιουργία χρήσεων προς όφελος των δημοτών.
Εντός των προσεχών ημερών ο Δήμος θα προχωρήσει στην κατεδάφιση και των άλλων δύο παράνομων υπόσκαφων που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, ενός επί της οδού Κοσμά του Αιτωλού και του άλλου στη συμβολή των οδών Φραγκοκλησιάς και Ανδρέα Παπανδρέου.


Μετά την κατεδάφιση των υποσκάφων ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της αισθητικής των χώρων με τη δημιουργία χώρων πρασίνου για τους πολίτες.


Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος Αμαρουσίου θα προχωρήσει στη σταδιακή αποκατάσταση των κυβόλιθων στο κέντρο της πόλης, αρχής γενομένης από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας.


Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:


« Η κατεδάφιση των υπόσκαφων έχει για μας ισχυρή συμβολική σημασία. Σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας της πόλης. Για μας, τα παράνομα υπόσκαφα και οι αποτυχημένες παρεμβάσεις με τους κυβόλιθους δεν έχουν θέση σε μια ανθρώπινη πόλη σαν το Μαρούσι. Μαζί με τους πολίτες ξεκινάμε μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις που φιλοδοξούμε σύντομα να αποκαταστήσουν την αισθητική εικόνα του Αμαρουσίου και να ενισχύσουν τη φυσιογνωμία του ως μιας πόλης φιλικής και ανθρώπινης.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο