Γ. Πατούλης: Προτεραιότητά μας η κοινωνική μέριμνα για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, ώστε μέσα από τη στήριξη και τη φροντίδα μας να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια

Print Friendly, PDF & Email

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ έκοψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία  της Προέδρου της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Παρασκευής Σακκά, της Προέδρου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.  Ελένης Λέκκα – Καλαντζάκη  και της Αντιπροέδρου  Ελένης Βλάχου Σταματάκη, της συντονίστριας, κλινικής νευροψυχολόγου Ελένης Μαργίωτη, του προσωπικού, των εθελοντών, καθώς και των μελών του Κέντρου και των φροντιστών αυτών.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχήθηκε από καρδιάς υγεία και πρόοδο για το νέο έτος  σε όλους, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς το προσωπικό και τους εθελοντές για την προσφορά τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Αναφερόμενος στη σημαντική συμβολή του Κέντρου στην υποστήριξη των πασχόντων από τη νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά και των φροντιστών υπογράμμισε:
«Μία από τις προτεραιότητές μας ως Δημοτική Αρχή είναι η κοινωνική μέριμνα για τα άτομα της  τρίτης ηλικίας, ώστε  μέσα από τη  στήριξη και τη φροντίδα μας να  μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.
Η λειτουργία του Κέντρου, που αποτελεί σημείο αναφοράς στα Βόρεια Προάστια, καθώς είναι η μοναδική κοινωνική υποστηρικτική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας με Κέντρο Ημέρας και Ιατρείο Μνήμης,  είναι αποτέλεσμα της πρωτοποριακής συνεργασία μας με της Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών.  Είναι το θετικό αποτέλεσμα  που μπορεί να παράξει η αγαστή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες και γνωρίζει τις ανάγκες τους  με τους επαγγελματίες υγείας που διαθέτουν τις γνώσεις και την εμπειρία, προκειμένου να παρέχονται στους πολίτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
  Σε μια εποχή η νόσος Αλτσχάιμερ καταγράφει αυξητική τάση λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και σε συνδυασμό με την δύσκολη οικονομική συγκυρία, περισσότεροι από ότι στο παρελθόν συμπολίτες μας  απευθύνονται στο Κέντρο για την πραγματοποίηση εξειδικευμένων εξετάσεων. Επιδίωξή μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω το Κέντρο με επαγγελματίες υγείας για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.»   

Στο Κέντρο εκτός από τη μέριμνα στους πάσχοντες από τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, παρέχεται και στο σύνολο των φροντιστών υποστήριξη και συμβουλευτική. Επίσης προσφέρεται δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας  σε όσους πολίτες απευθύνονται στο Κέντρο για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

 

Σχετικά αρχεία1. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ, παρουσία της Προέδρου της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Π. Σακκά, της Προέδρου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. Ελ. Λέκκα και της Αντιπροέδρου Ελ. Βλάχου, του προσωπικού, των εθελοντών, των μελών του Κέντρου και των φροντιστών τους.


2. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ, παρουσία της Προέδρου της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Π. Σακκά, της Προέδρου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. Ελ. Λέκκα και της Αντιπροέδρου Ελ. Βλάχου, του προσωπικού, των εθελοντών, των μελών του Κέντρου και των φροντιστών τους.


3. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ, παρουσία της Προέδρου της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Π. Σακκά, της Προέδρου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. Ελ. Λέκκα και της Αντιπροέδρου Ελ. Βλάχου, του προσωπικού, των εθελοντών, των μελών του Κέντρου και των φροντιστών τους.


4. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ, παρουσία της Προέδρου της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Π. Σακκά, της Προέδρου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. Ελ. Λέκκα και της Αντιπροέδρου Ελ. Βλάχου, του προσωπικού, των εθελοντών, των μελών του Κέντρου και των φροντιστών τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο