Γ. Πατούλης: Προτεραιότητά μας η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και η ανάπτυξη προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.

Print Friendly, PDF & Email


Συνάντηση του Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής


|download _.jpg file 167 KB|
|download _.jpg file 220 KB|
|download _.jpg file 157 KB|

Εγκαίνια της ΄Εκθεσης Ψηφιδωτών
από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο
και το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη

 Στη σημασία του αθλητισμού ως τρόπου ζωής και την εφαρμογή  προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού μέσα από τη χρήση των σύγχρονων ολυμπιακών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ,  αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ολυμπιακού Σταδίου στις 27 Απριλίου 2007.


Επισημαίνοντας ότι ο αθλητισμός, η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουμε το μέλλον της νέας γενιάς ο κ. Πατούλης τόνισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αναλαμβάνουν δημιουργικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα εξυπηρετούν το στόχο της ενεργούς συμμετοχής του πολίτη στα προγράμματα αθλητισμού, μέσα από την προώθηση μιας σειράς μέτρων που θα στοχεύουν:


    *  στην αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών
    * στην επέκταση των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας στους ελεύθερους χώρους, όσους τουλάχιστον έχουν απομείνει.
    * στην προώθηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, είτε αυτόνομα είτε εκμεταλλευόμενοι τα ειδικά προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
    * στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, που είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και σχετικά νέο πεδίο δραστηριοποίησης, το οποίο αφορά ιδιαίτερα τη νεολαία μας
    * στην περαιτέρω προώθηση του εργασιακού αθλητισμού, που θα προβλέπει την προώθηση προγραμμάτων εκγύμνασης και δημιουργίας πρωταθλημάτων μεταξύ επιχειρήσεων. Και στο Μαρούσι έχουμε πολλές επιχειρήσεις.
    * στην ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού, με έμφαση στον προσχολικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στην προσπάθεια για συμμετοχή και γνωριμία των μικρών παιδιών με τα διάφορα αθλήματα , μέσα από τη διάσταση του παιχνιδιού.
    * στη δημιουργία αθλητικών υποδομών για τους συμπολίτες μας με αναπηρίες.


Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συνέχεια στα προγράμματα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου που υλοποιούνται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Μιχάλης Μανιός» και στα δύο κλειστά γήπεδα μπάσκετ «Σπύρος Λούης» και Αγίου Θωμά και τα οποία όπως είπε αποτελούν κυψέλες αθλητισμού και ψυχαγωγίας για τους δημότες του Αμαρουσίου καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Ωστόσο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά στο Μαρούσι, ώστε η πόλη αυτή να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και τα επόμενα χρόνια» επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών όπως η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου αλλά και η χρήση για λογαριασμό των δημοτών μέρους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.


Τέλος αναφέρθηκε στη σημασία της διδασκαλίας της φυσικής αγωγής και της αθλητικής παιδείας στα σχολεία ως αναγκαίας παραμέτρου για την ποιοτική εκπαίδευση της νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στους εκθεσιακούς χώρους του ΟΑΚΑ πραγματοποιείται ΄Εκθεση Ψηφιδωτών των Ολυμπιακών Αγώνων. Η έκθεση περιλαμβάνει ψηφιδωτά με ολυμπιακά αθλήματα από την περίοδο των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896 μέχρι τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004.

Την έκθεση εγκαινίασαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο