Γ. Πατούλης: Προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση της εκπαίδευσης σε υψηλό επίπεδο και η περαιτέρω αναβάθμισή της παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες

Print Friendly, PDF & Email

Την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στη διατήρηση της εκπαίδευσης  σε υψηλό επίπεδο και στην περαιτέρω αναβάθμισή της παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές/ Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης, ο  Αντιπρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σμυρνής και μέλη αυτής.  Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξήρε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και ζήτησε να υπάρχει άμεση ενημέρωση στη Σχολική Επιτροπή και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για κάθε αίτημά τους, προκειμένου ο Δήμος να μπορεί να συμπαρασταθεί στο δύσκολο έργο τους.
Παράλληλα τόνισε ότι παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, προτεραιότητα της Διοίκησης είναι με κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρείται υψηλό το επίπεδο εκπαίδευσης και να αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τη σχολική κοινότητα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης σημείωσε ότι ο Δήμος μεριμνά, ώστε οι πόροι που προέρχονται από τους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ και από το φόρο ηλεκτροδοτουμένων χώρων να αποδίδονται το ταχύτερο δυνατό χωρίς καθυστέρηση στα σχολεία. Με αυτό τον τρόπο καλύπτονται οι ανάγκες των σχολείων και διατηρούνται τα σχολεία σε πολύ καλό επίπεδο, πολύ καλύτερο από άλλους Δήμους της χώρας. Υπογράμμισε επίσης ότι ασκείται πίεση στο ΟΣΚ για την κάλυψη των κτιριακών αναγκών του 5ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη αναφερόμενη στα νέα της καθήκοντα σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Αναλαμβάνοντας τη θέση που μου ανατέθηκε, εμπλέκομαι σε μια τέτοια φάση και συναισθάνομαι την ευθύνη να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις που ανακύπτουν, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως στηριζόμενοι στις προϋποθέσεις που οι προηγούμενοι δημιούργησαν, μπορούμε σε αγαστή συνεργασία μεταξύ μας να ανταποκριθούμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στο ρόλο μας.»

Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Σχολική Επιτροπή.
«Πρώτον,  για τη διευκόλυνση του έργου συμμαχούμε με την πληροφορική και εγκαινιάζουμε τη βάση εσωτερικής οργάνωσης δεδομένων ΕΠΑΦΟΣ, που αφορά τη μηχανογράφηση των θεμάτων που σχετίζονται με τα σχολεία.

Δεύτερον, μετά από συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου μας καταγράφηκαν οι ανάγκες στα Τμήματα Πληροφορικής των Σχολείων αλλά και οι δυνατότητες αναβάθμισης στους υπάρχοντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η προμήθεια 150 ηλεκτρονικών υπολογιστών  στα σχολεία μας πρόκειται να τεθεί στο επόμενο Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής  και θα υλοποιηθεί με πρόχειρο διαγωνισμό πριν το καλοκαίρι.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στα
aircondition και στους καυστήρες φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες που εντοπίστηκαν προβλήματα» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Στο τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος έδωσε το λόγο σε καθένα Διευθυντή / Διευθύντρια χωριστά, με σκοπό τη γνωριμία τους και την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με τη Σχολική Επιτροπή και τους Διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης


Στιγμιότυπο 2 από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με τη Σχολική Επιτροπή και τους Διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης


Στιγμιότυπο 3 από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με τη Σχολική Επιτροπή και τους Διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο