Γ. Πατούλης: ο Δήμος Αμαρουσίου πρωταγωνιστής στη χρήση των νέων τεχνολογιών προς όφελος του πολίτη.

Print Friendly, PDF & Email

 
Αρχισε σήμερα στο Μαρούσι το Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Φόρουμ «Κοινωνία της Γνώσης» του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocities με θέμα «Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ενσωμάτωσης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση»


download _.jpg file 3.2 MBdownload _.jpg file 3.0 MB

Με την ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων EUROCITIES κ. Γιώργου Πατούλη, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες του Συνεδρίου του Φόρουμ «Κοινωνία της Γνώσης» του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocities με θέμα «Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ενσωμάτωσης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Πατούλης καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους επιστημονικών, δημοσίων και αυτοδιοικητικών φορέων από 30 ευρωπαϊκές πόλεις που έδωσαν το παρόν στο Συνέδριο τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε μια χρονική συγκυρία όπου η παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα κλυδωνίζεται και δοκιμάζονται οι αντοχές του ίδιου του κοινωνικοοικονομικού οικοδομήματος μας, είναι ιδιαιτέρα σημαντικό να μαζευόμαστε στον ίδιο χώρο εκπρόσωποι ενός πολύ σημαντικού θεσμού όπως είναι αυτός της αυτοδιοίκησης, από πολλές διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, και να συζητούμε με ποιον τρόπο θα καταφέρουμε να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη και ευκολότερη. Πως θα αναλάβουμε ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες κάθε πολίτη να συμμετάσχει ισότιμα και να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που του δίνει η σύγχρονη τεχνολογία για να κάνει τη ζωή του καλύτερη.

Σήμερα με το συνέδριο αυτό στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Το μήνυμα της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεων μας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου και ενός κοινού οράματος. Το μήνυμα ότι η αυτοδιοίκηση μπαίνει μπροστά για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή ευρωπαϊκή κοινωνία, στην οποία όχι μόνο ως θεσμός θα πρωταγωνιστούμε, αλλά και ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε οι πολίτες να έχουν ίσες δυνατότητες για τη συμμετοχή τους στην κοινωνία της γνώσης
».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Φόρουμ «Κοινωνία της Γνώσης» των EUROCITIES κ. Giuseppe Paruolo, ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γ. Σγουρός, ο Ειδικός Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Δρ. Μιχαήλ Χρηστάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνολογίας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Ευάγγελος Κάββαλος, εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ, της ΤΕΔΚΝΑ, κ. α.

Στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση από τους φορείς της αυτοδιοίκησης της διευκόλυνσης των πολιτών στην προσβασιμότητα στις νέες τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Το συνέδριο εστιάζει στην άρση των τεχνικών, γεωγραφικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και άλλης μορφής εμποδίων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας των πληροφοριών.

Ο Δήμος Αμαρουσίου κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου στο συγκεκριμένο δίκτυο πόλεων και εκπροσωπεί τη χώρα μας σε μια συνεργασία πόλεων που στόχο έχει να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες όλης της Ευρώπης.
Το δίκτυο EUROCITIES περιλαμβάνει πάνω από 130 πόλεις-μέλη από 30 Ευρωπαϊκές χώρες. Ιδρύθηκε το 1986 με στόχο να ενθαρρύνει τη συνεργασία ανάμεσα στις τοπικές αρχές προσφέροντας στα μέλη του έναν κοινό τόπο ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και εμπειριών, για την εύρεση καινοτόμων λύσεων σε κοινά προβλήματα. Ανάμεσα στις δραστηριότητες του δικτύου περιλαμβάνονται Φόρουμ, Ομάδες εργασίας, Προγράμματα και εκδηλώσεις. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα πλαίσιο ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και συνεργασίας των πόλεων-μελών, καθώς και των επιχειρηματικών τους εταίρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο:  • Την ανάπτυξη της Κοινωνίας της Γνώσης εξαλείφοντας κάθε είδους αποκλεισμούς, και καθιστώντας καθολικά προσβάσιμες τις ΤΠΕ και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
  • Την ενίσχυση του εκσυγχρονισμού των διοικητικών διαδικασιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της χρήσης ΤΠΕ.
  • Την ανάδειξη των πόλεων σε αρωγούς της Κοινωνίας της Γνώσης, μέσω της προώθησης των ΤΠΕ και της εφαρμογής καινοτόμων λύσεων.

Επισυνάπτεται η ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο