Γ. Πατούλης: Θετική η απόφαση άρσης αναστολής προσλήψεων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αναμένουμε αντίστοιχη απόφαση και για άλλες κατηγορίες προσωπικού

Print Friendly, PDF & Email

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης χαιρετίζει με ικανοποίηση την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης Α. Μανιτάκη να προχωρήσει σε άρση της αναστολής προσλήψεων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης, η άρση αναστολής του περιορισμού προσλήψεων αποτελεί ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί εγκαίρως από την ΚΕΔΕ, εκφράζουμε την ελπίδα ότι αντίστοιχη απόφαση, θα ληφθεί και για συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού, όπως ήδη έχουμε ζητήσει και που απασχολούνται στους δήμους. Ειδικότερα:

  • Προσωπικό που απασχολείται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
  • Προσωπικό για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
  • Προσωπικό επί «αντιτίμω» και εργατοτεχνικό προσωπικό έως πέντε ημερομισθίων το μήνα, καθώς και για πάσης φύσεως έκτακτης ανάγκης προσωπικό.

Τέλος τονίζεται η άμεση ανάγκη το υπουργείο Παιδείας να φροντίσει για την τάχιστη έκδοση από το ΣτΕ απόφασης εξαίρεσης αναστολής προσλήψεων για τις καθαρίστριες σχολείων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο