Γ. Πατούλης: Θα συνεχίσουμε μέσα από την ΚΕΔΕ να ενισχύουμε το οπλοστάσιο κοινωνικής προσφοράς την Δήμων της χώρας μας στην καθημερινή μάχη για τη στήριξη των πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη

Print Friendly, PDF & Email

Τη σπουδαιότητα και τη χρηστική αξία του συγγραφικού έργου του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.),το οποίο μέσα από την καταγραφή πολύτιμων εμπειριών και γνώσεων   αποτελεί ένα  χρήσιμο εργαλείο σε όλους για την άσκηση δημιουργικής και αποτελεσματικής πολιτικής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου Ομιλιών – Σεμιναρίων 2011-2014 του Ο.Π.Σ.Α. « Η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης.      

Ο Ο.Π.Σ.Α.  δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη, του επί 16 χρόνια Δημάρχου Ηλιούπολης και των συνεργατών του. Ο Όμιλος μέσα από την 6ετή του πορεία και το έργο του έχει σημαντική συνεισφορά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στην  δημιουργική πορεία και προσφορά στα τοπικά και κοινωνικά δρώμενα στο Δήμο Ηλιούπολης του κ. Γεωργάκη, μία διαδρομή -όπως σημείωσε- «που τον κατατάσσει μεταξύ των σημαντικότερων αυτοδιοικητικών προσωπικοτήτων της μεταπολιτευτικής περιόδου», ενώ αναφερόμενος στο συγγραφικό έργο του Ομίλου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Όσοι ασχολούμαστε ενεργά με τα αυτοδιοικητικά ζητήματα θα βρούμε χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία και την εξέλιξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο ο συγγραφέας τοποθετεί μέσα στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον, αλλά θα ενημερωθούμε για σημαντικά πολιτικά γεγονότα και για προσωπικότητες που αποτελούν πρότυπα ήθους και προσφοράς.»

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Πατούλης  στον ενεργό ρόλο που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστά στη διογκούμενη κοινωνική κρίση και στο έλλειμμα της λειτουργίας του Κοινωνικού Κράτους. 
«Έχομε δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας, το οποίο μπορεί και πρέπει να γίνει πιο ισχυρό, με την πολύτιμη συνδρομή και συνεισφορά όλων όσοι μπορούν  να προσφέρουν  το πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που διαθέτουν.
Μέσα από την ΚΕΔΕ θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το οπλοστάσιο κοινωνικής προσφοράς των Δήμων όλης της χώρας, στην καθημερινή μάχη για την στήριξη τω πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη.
Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, να βάλουμε φρένο στην κοινωνική αποσύνθεση, στην απογοήτευση και στο αδιέξοδο χιλιάδων ανασφάλιστων συμπολιτών  μας που δεν μπορούν να διαθέσουν ούτε τα στοιχειώδη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Μέλημά μας είναι να μην υπάρχει κανένας συμπολίτης μας που λόγω οικονομικής αδυναμίας στερείται το φαγητό, την απαραίτητη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.»

Στην  πρώτη αυτή εκδήλωση του έτους, ο Όμιλος τίμησε τρείς προσωπικότητες της Ελληνικής Κοινωνίας, εκ των οποίων οι δύο ως διακεκριμένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης οι κ.κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και νυν Πρόεδρος του ΑΣΕΠ και Ιωάννης Σακελαρίου Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ. καθώς και από το χώρο της Ελληνικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Αγοράς με μέγιστη προσφορά σ’ αυτόν ο Κων/νος Μίχαλος, Πρόεδρος ΕΒΕΑ.

Οι τιμώμενοι στήριξαν από την έναρξη της ιδρύσεως του και εξακολουθούν να υποστηρίζουν το έργο του Ο.Π.Σ.Α. με το εξαιρετικό, επιστημονικό και ιδιαίτερα ξεχωριστό λόγο τους, με τη συνεχή παρουσία τους στις εκδηλώσεις και με κάθε ευγενή τρόπο.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων κ. Παύλος Καμάρας.

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και νυν Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ι. Καραβοκύρη, τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ. Ι. Σακελαρίου τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Σ.Α, πρώην Δήμαρχο Ηλιούπολης Θ. Γεωργάκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δημάρχων Π. Καμάρα.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου Ομιλιών – Σεμιναρίων 2011-2014 του Ο.Π.Σ.Α. « Η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».


Στιγμιότυπο από την απονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και νυν Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ι. Καραβοκύρη, τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ. Ι. Σακελαρίου τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο