Γ. Πατούλης: Θα αντιδράσουμε δυναμικά, εφόσον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίσει να παρεμποδίζει την εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο – 9 Λύκειο Αγίας Φιλοθέης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με μέλη της Διοίκησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας κατά την επίσκεψη στο Σταθμό Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης θέτει στον υπεύθυνο του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι εργασίες, χωρίς να παρακωλύεται η εκτέλεσή τους, στο οικόπεδο κυριότητας του Δήμου για την κατασκευή του 8ου Γυμνασίου – 9ου Λυκείου.

Εικόνες εγκατάλειψης από το Σταθμό Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του πρότυπου βιοκλιματικού σχολείου, στο οικόπεδο έκτασης 7 στρεμμάτων κυριότητας του Δήμου Αμαρουσίου, που θα στεγάσει τους μαθητές του 8ου Γυμνάσιου – 9ου Λυκείου της Αγίας Φιλοθέης, χωρίς να παρακωλύεται η εκτέλεση των εργασιών, έθεσε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στην Αγία Φιλοθέη στον υπεύθυνο και στους εργαζόμενους του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που στεγάζεται σε οίκημα εντός του οικοπέδου.


Το οικόπεδο το οποίο ήταν ιδιοκτησίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και χρησιμοποιείτο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από πολύχρονη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη με τους συλλόγους και της κατοίκους της περιοχής περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος.


Στη συνάντηση με τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο κος Πατούλης ζήτησε να μην παρεμποδίζονται οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου στην πραγματοποίηση των γεωτεχνικών μελετών εντός του οικοπέδου και παρακωλύονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης που είναι απαραίτητη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της χρηματοδότησης του νέου σχολείου.


Μάλιστα ο κος Πατούλης τόνισε ότι άμεσα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση της υπηρεσίας σε άλλο χώρο εκτός του οικοπέδου, προκείμενου το συγκεκριμένο οίκημα να κατεδαφιστεί. Επισήμανε μάλιστα ότι θα υπάρξει δυναμική αντίδραση, εφόσον ο χώρος δεν αποδεσμευτεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος.


« Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον κο. Υπουργό που «κωφεύει» στα επανειλημμένα αιτήματά μας να συναντηθούμε να πράξουν τα δέοντα και να προχωρήσει στην αποδέσμευση του οικοπέδου. Ο Δήμος Αμαρουσίου, οι κάτοικοι και οι σύλλογοι της Αγίας Φιλοθέης θα αντιδράσουμε δυναμικά σε όποιον παρεμποδίσει την προσπάθεια να κάνουμε πράξη το όραμά μας να αποκτήσει η περιοχή ένα σύγχρονο σχολείο. Στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας και της χρήσης μιας έκτασης, που μετά από μακροχρόνιο αγώνα πετύχαμε να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, προκειμένου να την αξιοποιήσουμε επενδύοντας στη γνώση και στη μόρφωση των παιδιών μας.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο