Γ. Πατούλης: Θέλουμε τους νέους της πόλης μας, στα γυμναστήρια.

Print Friendly, PDF & Email
Πάνω από 300 παιδιά του Αμαρουσίου συμμετείχαν στο εργονομικό πρόγραμμα «ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»
 

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και του ολυμπιονίκη της άρσης βαρών κ. Πύρρου Δήμα, πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Απριλίου 2007 στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», το πρωτοποριακό εργονομικό πρόγραμμα «΄Ελα στον Αθλητισμό».


Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος « ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ » στο Μαρούσι ο Δήμαρχος της πόλης  Γιώργος Πατούλης δήλωσε:


«Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που προάγει τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής.
Το πρόγραμμα «΄Ελα στον αθλητισμό» είναι πρωτοποριακό καθώς δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους, μέσα από σχετικές μετρήσεις που γίνονται από ειδικούς επιστήμονες και εργοφυσιολόγους, να γνωρίσουν το άθλημα που τους ταιριάζει και ν΄ ασχοληθούν μ΄ αυτό. Προτρέπει επίσης τα παιδιά να διατρέφονται σωστά, αξιολογώντας τη φυσική τους κατάσταση και τις διατροφικές τους συνήθειες.

|download _.jpg file 215KB|

Θα ήθελα λοιπόν να συγχαρώ τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Το Μαρούσι, έχει μεγάλη αθλητική παράδοση και  ιστορία στον αθλητισμό. Έχει αναδείξει πρωταθλητές και ολυμπιονίκες.  Και αυτή η ιστορία  θα πρέπει να συνεχιστεί με την ανάδειξη, τη στήριξη και την προώθηση των νέων ταλέντων, την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ολυμπιακού Δήμου μας και  τη δημιουργία νέων σύγχρονων αθλητικών υποδομών όπου χρειάζεται».


Στόχος του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιήσει και να παροτρύνει παιδιά και εφήβους ν΄ ασχοληθούν με τον αθλητισμό, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των αθλητικών ικανοτήτων τους και να επιλέξουν το άθλημα που πραγματικά τους ταιριάζει.


Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με τη χορηγία της COSMOTE και την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και της οργάνωσης «ΕΥ ΖΗΝ».


Πάνω από 300 παιδιά, ηλικίας από 6 – 16 ετών, που συμμετέχουν στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου και παιδιά- μέλη αθλητικών συλλόγων της πόλης, πήραν μέρος στο πρόγραμμα και υποβλήθηκαν σε μετρήσεις ταχύτητας, αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας κάτω άκρων, δύναμης άνω άκρων, ευκαμψίας καθώς και σε σωματομετρήσεις.
Οι μετρήσεις έγιναν από ειδική κινητή μονάδα εξοπλισμένη με μηχανήματα εργομέτρησης τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένη με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑ Αθήνας (εργοφυσιολόγους και ειδικούς επιστήμονες). Μέσω των μετρήσεων αυτών θα αξιολογηθεί η φυσική κατάσταση των παιδιών και οι διατροφικές τους συνήθειες ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν ποιο πραγματικά είναι το άθλημα που τους ταιριάζει, ενώ θα τους δοθούν οδηγίες και συμβουλές για σωστή διατροφή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο