Γ. Πατούλης: Η στήριξή μου στους κεραμίστες και στην κεραμική τέχνη είναι δεδομένη και διαχρονική και ως αυριανή Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Την απόλυτη στήριξή του στους κεραμίστες και στην κεραμική τέχνη και ως αυριανή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής , εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης  στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην καθιερωμένη παραδοσιακή εκδήλωση της «Ρεβυθάδας» του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου, παρουσία μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών και φίλων της Κεραμικής.    

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, υπό την αιγίδα του Δήμου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης με επιτυχία της 56ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής και του 7ου Forum.   

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επαίνεσε τους κεραμίστες και αγγειοπλάστες που παρά τις αντιξοότητες κρατούν ζωντανή με τον ίδιο ζήλο και μεράκι την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής στο Μαρούσι, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία που είχαν καθ όλη τη διάρκεια της 12ετούς Δημαρχιακής του θητείας, η οποία όπως υπογράμμισε θα συνεχισθεί και από τις νέες θέσεις ευθύνης που θα αναλάβει.          

 «Το Κέντρο της Ελληνικής Κεραμικής, σηματοδοτεί την εξέλιξη και την ανάπτυξη της κεραμικής τέχνης στο Μαρούσι, καθώς είναι συνυφασμένο με την ιστορία και την παράδοσή του και γενικότερα με τον ελληνικό πολιτισμό. 

Η στήριξή μου στους κεραμίστες και στην τέχνη της κεραμικής είναι δεδομένη και διαχρονική. Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα και ως αυριανή Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε ο ιδιαίτερος αυτός χώρος να παραμείνει για πάντα στο Δήμο Αμαρουσίου.» 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών  και Αγγειοπλαστών κ. Νικόλαος Βαλλάτος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε μεταξύ άλλων, την εμβάθυνση των σχέσεων του Δήμου και της  Κεραμικής και την καλή και γόνιμη σχέση με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Ευχαρίστησε προσωπικά το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην νέα του πορεία. Ευχόμενος καλή δύναμη σε όλους του υποψηφίους Δημάρχους   επεσήμανε ότι, το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής είναι ένας ενωτικός χώρος για όλες τις δημοτικές παρατάξεις  και τους δημότες της πόλης μας.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή που κρατάει 60 χρόνια απονεμήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις στις καλλιτέχνιδες κεραμίστριες  Ελένη Βερναδάκη, Μάρω Κερασιώτη, Έφη Σπηλιώτη  που έχουν  προσφέρει πολλά στην Τέχνη. Τα τιμητικά βραβεία παρέδωσαν ο Δήμαρχος  Αμαρουσίου και ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ.

Την  εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης.
Παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Γεώργιος Ζήκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Γεώργιος Ιατρίδης, Επαμεινώνδας Κατσιαγιάνης, Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Λέκκα, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Κων/νος Ρώτας, Δημήτρης Σμυρνής, Στέφανος Τσιπουράκης, Ρένα Χαλιώτη,Κω/νος Βλάχος, Πέτρος Κούκουζας.

Επίσης παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Πέτρος Δαμιανός,   εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου και πλήθος κεραμιστών.

 

Σχετικά αρχείαΓ. Πατούλης: Η στήριξή μου στους κεραμίστες και στην κεραμική τέχνη είναι δεδομένη και διαχρονική και ως αυριανή Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής_1


Γ. Πατούλης: Η στήριξή μου στους κεραμίστες και στην κεραμική τέχνη είναι δεδομένη και διαχρονική και ως αυριανή Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής_2


Γ. Πατούλης: Η στήριξή μου στους κεραμίστες και στην κεραμική τέχνη είναι δεδομένη και διαχρονική και ως αυριανή Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής_3


Γ. Πατούλης: Η στήριξή μου στους κεραμίστες και στην κεραμική τέχνη είναι δεδομένη και διαχρονική και ως αυριανή Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο