Γ. Πατούλης: Η προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα.

Print Friendly, PDF & Email

Την ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που παρέχει ο Δήμος Αμαρουσίου μέσα από το αντίστοιχο Κέντρο, υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σήμερα στην ημερίδα που οργάνωσε το Κέντρο και το Δίκτυο Φορέων Ψυχικής Υγείας και Τοπκής Αυτοδιοίκησης Βορείων Προαστίων, με θέμα «Φροντίδα του παιδιού και του εφήβου – Αντιμετώπιση δυσκολιών στο σχολείο» .Η ημερίδα διοργανώθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου .


Αναφερόμενος στο έργο του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι «το Κέντρο έχει επιτελέσει σημαντικό έργο διαγνωστικό, συμβουλευτικό και ψυχοθεραπευτικό, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των κατοίκων και δημοτών της πόλης του Αμαρουσίου.»


Και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι η προώθηση και η ενίσχυση του έργου αυτού, η βελτίωση η επέκταση και η  ανάδειξη των υπηρεσιών του Κέντρου, αλλά και η καλή και αποτελεσματική συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές υπηρεσίες. Και για το σκοπό αυτό στο άμεσο μέλημά μας είναι η συστέγαση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών, η ένταξή τους σε κοινό φορέα για καλύτερο συντονισμό των δράσεων και ενιαία κοινωνική πολιτική, με στόχο βέβαια την καλύτερη αλλά ταχύτερη εξυπηρέτηση του δημότη».
Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ Κ. Σ. Παπασπυρόπουλος, , η υπεύθυνη του Κ.Ψ.Υ. κ. Λ. Αθανασίου και οι υπεύθυνες του τμήματος παιδιών και εφήβων κ. Δρουσιώτου και Βαγενά. Επίσης έγιναν παρουσιάσεις των προγραμμάτων σχολικής ετοιμότητας και συμβουλευτικής στα σχολεία. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο