Γ. Πατούλης: Η Πολιτεία να αποδώσει στην Αυτοδιοίκηση αυτά που της χρωστά, χωρίς να επιβαρύνει επιπλέον τους πολίτες με νέα χαράτσια

Print Friendly, PDF & Email

ʼμεση και καταλυτική ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, όταν κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν με δήθεν αίτημα εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης για πρόσθετη χρηματοδότηση, την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιβολή νέων χαρατσιών σε 500.000 περίπου συμπολίτες μας, που δήλωσαν τους ημιυπαίθριους χώρους τους.

Με δημόσιες παρεμβάσεις του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα, πως ουδέποτε διατύπωσαν τέτοιο αίτημα οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης στις επαφές τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε την αντίθεσή του με το περιεχόμενο της εγκυκλίου, λέγοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθεί η υποχρέωση της Πολιτείας να χρηματοδοτήσει την αυτοδιοίκηση, ενόψει μάλιστα της εφαρμογής του Καλλικράτη, με περαιτέρω ξεζούμισμα των πολιτών. Διαφωνώ κάθετα με την επιβολή οποιασδήποτε νέας επιβάρυνσης που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητα των ελληνικών νοικοκυριών».

Χαρακτήρισε λανθασμένη ενέργεια τη συγκεκριμένη απόφαση και δικαιώθηκε για το χαρακτηρισμό αυτό αφού η κυβέρνηση αναγκάστηκε να την αποσύρει.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο