Γ. Πατούλης: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εργαζόμαστε με “σημαιοφόρο” την Αθήνα – Χρέος και στόχος μας να αναδείξουμε την Ελλάδα σε χώρα πολιτισμού για όλη την οικουμένη

Print Friendly, PDF & Email

Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συνέδριο «Μετάβαση στη Δημοκρατία» που πραγματοποιείται σήμερα στη Δημοτική Ενότητα Φυλής

«Πιστεύω ακράδαντα πως αν, με “σημαιοφόρο” την Αθήνα, που έχει και εκείνη ανάγκη διακριτής ταυτότητας σε αντίθεση με άλλες πρωτεύουσες του κόσμου, συνθέσουμε το παζλ της πολυμορφίας που όντως έχει η Αττική, θα επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα.  Σπεύδω να ενώσω τις δυνάμεις μου με όσους θέλουν να συμπορευθούν για την εδραίωση της διάδοσης των πολιτιστικών, πολιτικών και ιστορικών αξιών αυτού του τόπου. Όλες αυτές οι αξίες αποτελούν ένα μεγάλο κληρονομικό στοιχείο και μπορούν να αναδείξουν πολύ σύντομα την Ελλάδα σε χώρα πολιτισμού για όλη την οικουμένη».

Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο συνέδριο «Μετάβαση στη Δημοκρατία», που πραγματοποιείται σήμερα στη Δημοτική Ενότητα Φυλής με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συνέχεια στη σημασία αυτού του συνεδρίου υπογραμμίζοντας ότι μέσα από αυτό, θα αναδειχθεί η ιστορικότητα της Φυλής, η οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη Δημοκρατία στην Αρχαία Αθήνα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμπλήρωσε: «Προσωπικά, έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι έχει να κάνει με τη Δημοκρατία και τις ιστορικές καταβολές της. Για το λόγο αυτό, σε κάθε ευκαιρία, όπως η σημερινή, αλλά και σε όσες θα παρουσιαστούν στο μέλλον, όχι μόνο για τη Φυλή, αλλά και για την ίδια την Αθήνα, θα σπεύδω να ενώνω τις δυνάμεις μου με όσους θέλουν να συμπορευτούν για την εδραίωση και τη διάδοση των πολιτιστικών αξιών του τόπου μας. Ο στόχος αυτός δεν είναι απλά φιλόδοξος. Είναι χρέος, κυρίως για εμάς, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, σε αντίθεση με τη δομή της κεντρικής κυβέρνησης, ζούμε και αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα, τις ανησυχίες αλλά και τα οράματα των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε εμείς, που οφείλουμε – και το πράττουμε – να δίνουμε το στίγμα της αξίας και της μοναδικότητας του τόπου στον οποίο έχουμε εκλεγεί και υπηρετούμε».

Ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως Δήμαρχος, το  Δήμαρχο Φυλής Χ. Παππού, τους συνεργάτες του, καθώς και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου για την πρωτοβουλία τους να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο συνέδριο στη Φυλή.

Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ  συμμετέχουν εγνωσμένου κύρους καθηγητές και άλλες προσωπικότητες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Ομιλητές στο Συνέδριο είναι ο Διευθυντής του Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου Σ. Φλογαΐτης, ο  Έλληνας Πρεσβευτής, κος Κάρολος Γάδης και διακεκριμένοι καθηγητές ξένων Πανεπιστημίων, οι οποίοι θα αναλύσουν διάφορα θέματα γύρω από τον θεσμό της Δημοκρατίας, ενώ θα παρουσιαστούν και οι εμπειρίες κρατών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Σχετικά αρχείαΓ. Πατούλης: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εργαζόμαστε με “σημαιοφόρο” την Αθήνα – Χρέος και στόχος μας να αναδείξουμε την Ελλάδα σε χώρα πολιτισμού για όλη την οικουμένη (1)


Γ. Πατούλης: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εργαζόμαστε με “σημαιοφόρο” την Αθήνα – Χρέος και στόχος μας να αναδείξουμε την Ελλάδα σε χώρα πολιτισμού για όλη την οικουμένη (2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο