Γ. Πατούλης: Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να προάγουμε την ειρήνη, την φιλία και την ευημερία των λαών. Αισθανόμαστε το βαρύτατο χρέος να κρατάμε άσβηστο το καντήλι της ανάμνησης σε όλη μας τη ζωή. Η μνήμη τους παραμένει αιώνια.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να προάγουμε την ειρήνη, την φιλία και την ευημερία των λαών.

Αισθανόμαστε το βαρύτατο χρέος να κρατάμε άσβηστο το καντήλι της ανάμνησης σε όλη μας τη ζωή. Η μνήμη τους παραμένει αιώνια.

 

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων που συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Πελοποννησίων Αμαρουσίου και Καλαβρυτινών Αθήνας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Η εκδήλωση η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και Καλαβρύτων, με παρουσία πλήθους Καλαβρυτινών στην κατάμεστη αίθουσα του Δήμου Αμαρουσίου, αποτύπωσε με σοβαρότητα, σαφήνεια και σεβασμό τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος της 13 – 12 – 1943.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τις δυο ενώσεις και τους Προέδρους τόσο της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου κ. Δημήτρη Σμυρνή όσο και της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Σωτήρη Τσενέ, για την άψογη οργάνωση καθώς και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά για την εξαιρετική του συνεργασία στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

«Αποδίδουμε φόρο τιμής στη μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων συνανθρώπων μας στο τραγικό Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου του 1943.

Κρατάμε ζωντανή την μνήμη ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους νεκρούς αλλά και στις οικογένειες των αδικοχαμένων Καλαβρυτινών από τους Γερμανούς Ναζί καταδικάζοντας κάθε μορφή ολοκληρωτισμού.

Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να προάγουμε την ειρήνη, την φιλία και την ευημερία των λαών.  

Αισθανόμαστε το βαρύτατο χρέος να κρατάμε άσβηστο το καντήλι της ανάμνησης σε όλη μας τη ζωή. Η μνήμη τους παραμένει αιώνια», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου και Καλαβρύτων κ. Γιώργος Πατούλης και Γιώργος Λαζουράς, οι πρόεδροι της ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Σωτήρης Τσενές και Δημήτρης Σμυρνής των Πελοποννησίων Αμαρουσίου, ο εγκληματολόγος κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Ζαίμης οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Αμαρουσίου και Καλαβρύτων κ.κ. Παναγιώτης Βραχνός και Δημήτρης Κοντογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου κ.κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Σπύρος Σταθούλης, Eιρήνη – Μαρία Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης, Μιχάλης Ρόυσος, Παναγιώτης Σαγρής, 

ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων Καλαβρύτων ο «Αρχαίος Κλείτωρ» κ. Χρήστος Καμπέρος, η Αντιπρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ Αναστασία Μπαλασοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Χαρίλαος Ερμείδης και εκπρόσωποι συλλόγων.

 

Σχετικά αρχείαΣτην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων που συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Πελοποννησίων Αμαρουσίου και Καλαβρυτινών Αθήνας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης


Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων που συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Πελοποννησίων Αμαρουσίου και Καλαβρυτινών Αθήνας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης_2


Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων που συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Πελοποννησίων Αμαρουσίου και Καλαβρυτινών Αθήνας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο