Γ. Πατούλης: Δώστε σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα των ΟΤΑ για τον Καλλικράτη

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ και  Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκλέκτορας της ΚΕΔΚΕ, στη συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ  με τις Διοικήσεις των ΤΕΔΚ και τους Δημάρχους της Αττικής για την πορεία του προγράμματος «Καλλικράτης».
|download file .jpg 117KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κάλεσε τη κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το σχέδιο «Καλλικράτης», επισημαίνοντας τα αναπάντητα ερωτήματα σε ζητήματα που αφορούν στο προσωπικό, στη μεταφορά χρηματοδοτικών πόρων, στις αρμοδιότητες των νέων αυτοδιοικητικών μονάδων και κυρίως στο ζήτημα της χωροθεσίας.
|download file .jpg 87KB|


 


 


Απαίτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση της για τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, στη συνάντηση  της ΚΕΔΚΕ με τις Διοικήσεις των ΤΕΔΚ και τους Δημάρχους Αττικής


Να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το σχέδιο Καλλικράτης κάλεσε την κυβέρνηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση του Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ με τις Διοικήσεις των ΤΕΔΚ και τους Δημάρχους της Αττικής, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010. 


Ο κ. Πατούλης συμμετείχε στην συνάντηση και ως μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκλέκτορας της ΚΕΔΚΕ.


Στην τοποθέτησή του για την πορεία του προγράμματος, ο κ. Πατούλης
επισήμανε τα αναπάντητα ερωτήματα που αφήνει ακόμη το σχέδιο «Καλλικράτης»  σε ζητήματα που αφορούν στο προσωπικό, στη μεταφορά χρηματοδοτικών πόρων, στις αρμοδιότητες των νέων αυτοδιοικητικών μονάδων και κυρίως στο ζήτημα της χωροθεσίας.
«Για να επιτύχει το νέο εγχείρημα και να μην αποδειχθεί το νέο μοντέλο μητροπολιτικής οργάνωσης ανεφάρμοστο ή αναποτελεσματικό, κρίνεται επιτακτική πρώτα απ’ όλα, η αποσαφήνιση όλων αυτών» σημείωσε ο κ. Πατούλης.          


Ειδικότερα για το ζήτημα της χωροθεσίας, υπογράμμισε ότι «τουλάχιστον είναι αντιφατικό να μιλάμε για νέο ξεκίνημα της Αυτοδιοίκησης όταν δεν έχει ακόμη προηγηθεί η χωροθέτηση των νέων αυτοδιοικητικών μονάδων.»                    Χωροθέτηση πρόσθεσε «που πρέπει να γίνει όχι στη βάση πελατειακών σχέσεων, κομματικών ισορροπιών ή αριθμητικών κριτηρίων, αλλά στη βάση δημογραφικών, πληθυσμιακών, οικονομικών, γεωγραφικών κοινωνικών και πολιτισμικών παραμέτρων. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ενιαία, συνεπής και ομοιογενής εφαρμογή συγκεκριμένων, σαφώς οριοθετημένων κριτηρίων. Και το σχέδιο Καλλικράτης αδυνατεί να δώσει σαφείς απαντήσεις ποια θα είναι αυτά, αλλά τα μεταθέτει για το προσεχές μέλλον.»
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης, ζήτησε να δοθεί ένα σαφέστερο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παραδοθεί το προσχέδιο νόμου, ώστε να υπάρχει ο χρόνος  για την επεξεργασία του και τις όποιες ενδεχομένως αντιπροτάσεις.
 Ελπίζουμε σημείωσε ο κ. Πατούλης «η Πολιτεία να έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα επιχειρήσει με τη δικαιολογία του κατεπείγοντος να επιβάλλει τελευταία στιγμή τις απόψεις της. Η κεντρική εξουσία έχει ήδη πολλά χρέη προς τις τοπικές κοινωνίες. Δεν έχει περιθώρια να δημιουργήσει και άλλα.»
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο