Γ. Πατούλης: « Η παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 82η ΔΕΘ είναι δυναμική. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό των πολιτών»

Print Friendly, PDF & Email

Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το περίπτερο της ΚΕΔΕ στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει μέλη της κυβέρνησης αλλά και σημαντικούς επιχειρηματικούς παράγοντες με τους οποίους συζήτησε για ζητήματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, με στόχο τη βελτίωση της διοικητικής διάρθρωσης του κράτους.

Χθες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ παρακολούθησε μαζί με Δημάρχους-μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ καθώς και άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης, την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο.

Το περίπτερο της ΚΕΔΕ επισκέφθηκαν σήμερα  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και η Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου Χ.Καλογήρου.

Μετά την επίσκεψη του στη ΔΕΘ ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 82η ΔΕΘ είναι δυναμική. Από εδώ, την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, στέλνουμε μήνυμα ενότητας αλλά και ταυτόχρονα εγρήγορσης.

Ενωμένη και πιο ώριμη από ποτέ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά, με τους πολίτες για τους πολίτες. Δεν είναι απλός παρατηρητής. Διεκδικούμε μία γενναία, ριζική μεταρρύθμιση με αιχμή την αποκέντρωση του κράτους. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ανάπτυξη, χωρίς να υπάρχει τοπική ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Δήμοι διεκδικούν να διαχειρίζονται μόνοι τους, χωρίς κηδεμόνες, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, με την προϋπόθεση όμως να έχουν ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες που θα συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους. Είναι κρίσιμο, οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν μόνες τους για τον τόπο τους για αυτό και θα συνεχίσουμε δυναμικά να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε με σύμμαχους τους πολίτες». 

 

Σχετικά αρχείαΕπίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (1)


Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (2)


Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (3)


Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (4)


Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (5)


Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (6)

Μετάβαση στο περιεχόμενο