Γ. Πατούλης: «Το υγειονομικό σύστημα θα πρέπει να ξεκινά από τη διατήρηση της υγείας του πολίτη και όχι από τη θεραπεία. Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει στον τομέα αυτό»

Print Friendly, PDF & Email

Στην ομάδα εργασίας επαγγελματικής πράξης των καρδιολόγων που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στα Γιάννενα ήταν προσκεκλημένος ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου για να μιλήσει για το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και την πολυετή προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Πατούλης, ο οποίος προεδρεύει του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου από το 2005, μίλησε για τη δράση του Δικτύου με πανελλαδική συμμετοχή των ΟΤΑ που σκοπό έχει να μπορεί να κατοχυρώνει σε αυτοδιοικητικό επίπεδο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του πολίτη. Σήμερα, το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ αριθμεί 184 Δήμους-μέλη πανελλαδικά, ενώ από το 2010 αποτελεί τον πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εθνικό φορέα πρόληψης και προαγωγής υγείας της Ελλάδας. Ο κ. Πατούλης, ανέφερε επίσης, ότι μέσα από το Δίκτυο αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για τον έγκαιρο εντοπισμό διαφόρων ομάδων του γενικού πληθυσμού που μπορεί να κινδυνεύουν από διάφορα σοβαρά νοσήματα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις του Δικτύου, στα Προγράμματα, στις Εκστρατείες, στα Ετήσια Συνέδρια που πραγματοποιούνται, μεταξύ των οποίων ήταν και το Παγκόσμιο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είχε την τιμή να  συνδιοργανώσει το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ  το 2014 στην Αθήνα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Πατούλης στο Πρόγραμμα των ΚΕΠ Υγείας που ξεκίνησε πιλοτικά το 2014 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ με 14 Δήμους και σήμερα έχει υιοθετηθεί από 33 Δήμους ακόμη. Τα ΚΕΠ Υγείας παρέχουν τη δυνατότητα σε ασυμπτωματικούς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από θανατηφόρες ασθένειες πριν εμφανίσουν συμπτώματα , δηλαδή πριν νοσήσουν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, παρόντες ήταν ο κ. Φούσας Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ο κ. Πατσουράκος Ιατρός Καρδιολόγος, Ταμίας του Δ.Σ. του ΙΣΑ, καθώς και πλήθος ιατρών καρδιολόγων.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την ομιλία του κ. Πατούλη, Προέδρου Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου


Στιγμιότυπο 2 από την ομιλία του κ. Πατούλη, Προέδρου Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση


Ο κ. Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο