Γ. Πατούλης: «Το Ευρωπαϊκό Έτος για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον άνθρωπο και τον πολίτη»

Print Friendly, PDF & Email

Την αναγκαιότητα να ενισχυθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους τομείς της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, σήμερα που οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας, επισημαίνει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας ΟΤΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΤΕΔΚΝΑ κ. Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010.  


« Το Ευρωπαϊκό Έτος για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον άνθρωπο και τον πολίτη σημειώνει ο κ. Πατούλης. 


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσθέτει « έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται σε άμεση και καθημερινή επαφή με τον πολίτη και να αποτελεί το βασικό αποδέκτη για τη διαχείριση των κοινωνικών του προβλημάτων. Έχουμε ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και η δράση μας είναι προσανατολισμένη στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές του. Και ο ρόλος αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σήμερα πιο απαραίτητος από ποτέ. Η ανάγκη για αυξημένη κοινωνική προστασία και για κοινωνική αλληλεγγύη είναι περισσότερο αισθητή από κάθε άλλη φορά.
Γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η παρουσία μας στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της πρόνοιας, της κοινωνικής μέριμνας και της υγείας. Στόχος μας πρέπει να είναι όχι μόνο να διατηρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε την παρουσία των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών. Υποδομές και υπηρεσίες όπως: Τα Δημοτικά Πολυϊατρεία, επιδοτούμενα προγράμματα για ΑμεΑ, προγράμματα στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, η λειτουργία των Κέντρων Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, τα Κέντρα Ημέρας,, τα Κέντρα Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, οι Ξενώνες και Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων κ.α.     
Χάρη σε αυτές τις υποδομές η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό του πολίτη,  στηρίζει ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ενώ προσφέρει χιλιάδες θέσεις απασχόλησης.»  


Το έτος 2010 εκτός από έτος καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σημειώνει ο κ. Πατούλης «σηματοδοτεί και την έναρξη μιας νέας τετραετίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Μιας νέας τετραετίας δράσης στην οποία οι πολιτικές της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής δράσης των ΟΤΑ.»   

Μετάβαση στο περιεχόμενο