Γ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε για την Προαγωγή του Τουρισμού στο πλαίσιο των Υγιών Πόλεων μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Συντονιστή της Ομάδας Εργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) στον τομέα της προαγωγής του τουρισμού στις υγιείς πόλεις κ. Nicolo Giannotti.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, και η Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Νταίζη Παπαθανασοπούλου.

Ο κ. Giannotti, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα ανάπτυξης τουριστικών υποδομών σύμφωνα με τον οδηγό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανάπτυξη του τουρισμού στο πλαίσιο της έννοιας των Υγιών Πόλεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Giannotti αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζονται ήδη σε άλλες μεγάλες πόλεις για την προαγωγή του τουρισμού και την καλύτερη προβολή και αξιοποίηση των αξιοθέατων των πόλεων και εσωτερικά δηλαδή από τους ίδιους τους πολίτες της χώρας. Να ενημερώνονται οι δημότες για τα αξιοθέατα της κάθε περιοχής, τα θέατρα, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τους χώρους εστίασης αλλά και δωρεάν επισκέψεις που οργανώνονται για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα ΚΑΠΗ, ή οι μαθητές και πολλοί άλλοι προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε τον κ. Giannotti για τη δράση του Δικτύου μέσα από το Πρόγραμμα των Υγιών Πόλεων σε όλους τους τομείς και δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει και αυτή τη συνεργασία, καθώς η προαγωγή του τουρισμού είναι μέρος μιας υγιούς πόλης. Πέραν αυτού ο κ. Πατούλης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη φιλοξενία της Ελλάδας και στη σημασία της ανάπτυξης του Τουρισμού που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας της χώρας.

 

 

Σχετικά αρχείαΓ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε για την Προαγωγή του Τουρισμού στο πλαίσιο των Υγιών Πόλεων μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση»

Μετάβαση στο περιεχόμενο