Γ. Πατούλης: «Στον άξονα του Προσυμπτωματικού Ελέγχου με Επιστημονικά σχεδιασμένα Εγχειρίδια Λειτουργίας εκπαιδεύτηκαν τα στελέχη των Δομών των ΚΕΠ Υγείας»

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η 5νθήμερη Εκπαίδευση των στελεχών των Δομών των ΚΕΠ Υγείας  με την υποστήριξη της εταιρείας AJA Hellas που είναι υπεύθυνη για τον Επιστημονικό Σχεδιασμό και Υποστήριξη του Δικτύου των ΚΕΠ Υγείας και τη συμμετοχή των στελεχών από τους 14 Δήμους των ΚΕΠ Υγείας αλλά και των νέων Δήμων που έχουν ενταχθεί.

Κατά το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο τα Στελέχη όλων των Δήμων που λειτουργούν Δομές ΚΕΠ Υγείας ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα Εγχειρίδια Λειτουργίας από τους εισηγητές κ. Νάκο, κ. Βέργα και κ. Σιαπλαούρα.
Οι Εισηγητές μίλησαν για τα Πρωτόκολλα για τα 7 νοσήματα (καρκίνος παχέος εντέρου, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καρδιαγγειακός κίνδυνος, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, καρκίνος του προστάτη, και μελάνωμα), ανέλυσαν διεξοδικά τα εγχειρίδια λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας τα οποία περιλαμβάνουν την εφαρμογή και υλοποίηση των διαδικασιών, έτσι ώστε να δοθούν κατευθύνσεις για την καθημερινή πρακτική και μια κοινή αντιμετώπιση από τις 14 Δομές.
Επίσης, τις δικές τους παρεμβάσεις έκαναν συμπληρωματικά οι υπεύθυνοι από την Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας, κ. Κορμάς Επιστημονικός Υπεύθυνος, κ. Μουρούτσος Διοικητικός Υπεύθυνος, και κ.κ. Αραμπατζή και Χατζηκωνσταντίνου από το Help Desk, για να απαντήσουν στους προβληματισμούς και στα ερωτήματα των Στελεχών των Δομών και να δώσουν περαιτέρω κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου σχεδιάστηκαν οι κοινές δράσεις σύμφωνα με τον άξονα προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, που αφορούν στον προσυμπτωματικό έλεγχο.

 

Σχετικά αρχείαΟ κ. Νάκος και η κα Αραμπατζή


Η κα Αραμπατζή και η κα Χατζηκωνσταντίνου


Τα στελέχη των δομών ΚΕΠ Υγείας


Ο κ. Κορμάς και ο κ. Μουρούτσος


Η κα Στάμου και η κα Αραμπατζή από την εταιρεία Nostus


Tα στελέχη των δομών

Μετάβαση στο περιεχόμενο