Γ. Πατούλης: «η φροντίδα των παιδιών μας είναι ύψιστη προτεραιότητα για εμάς»

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, η κ. Κ. Σεβαστή, υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυϊατρείου και η εθελόντρια ιατρός κ. Κ. Δούμα.
|download file .jpg 100 KB|


Ο κ. Πατούλης με τους εθελοντές γιατρούς και τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου, που με ενδιαφέρον συμμετείχαν στον οδοντιατρικό έλεγχο.
|download file .jpg 154 KB|
 


 


Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, για να παρακολουθήσει από κοντά τον Προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο που γίνεται εκεί, στο πλαίσιο του προγράμματος Προληπτικής Στοματικής Υγιεινής, που εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου στα παιδιά των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων και πρωτοβουλιών οι οποίες αφορούν στην πρόληψη και αγωγή υγείας των πολιτών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα πρόληψης.


«Η φροντίδα των παιδιών μας είναι ύψιστη προτεραιότητα για εμάς. Θωρακίζουμε την υγεία των παιδιών μας μέσα από στοχευμένα προγράμματα προληπτικής ιατρικής, ένα από τα οποία είναι και ο ετήσιος Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές γιατρούς που συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά και συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια που κάνουμε για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα υψηλής ποιότητας. Ο Δήμος Αμαρουσίου επενδύει στην εθελοντική προσφορά όλων των πολιτών σε δράσεις και ενέργειες που προάγουν την κοινωνική συνοχή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων» τονίζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.


Ο Προληπτικός Οδοντιατρικός έλεγχος ξεκίνησε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου  και θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαρτίου 2010.


Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 1645 παιδιά από 21 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της πόλης μας.


Ο έλεγχος πραγματοποιείται με τη συμβολή εθελοντών ιατρών, σε κινητή οδοντιατρική μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, ευγενική χορηγία από το «Χαμόγελο του Παιδιού».


Υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πρόληψης και την εποπτεία υλοποίησης του προγράμματος έχει ο Πρόεδρος  κ. Ιωάννης Πουλόπουλος.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο